Jam tangan bukan hanya alat pengukur masa malah jam tangan merupakan aksesori yang sangat penting sejak zaman dahulu lagi. Memang tidak dinafikan lagi kepentingan pemakaian jam tangan kerana ia boleh menjadikan anda seorang yang sangat patuh pada masa dan secara tak langsung dapat membentuk disiplin dalam diri.

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

Ditambah pula dengan kecanggihan teknologi era ini, jam tangan bukan hanya penunjuk masa tetapi terdapat pelbagai fungsi dalam satu alat yang sangat penting untuk si pemakai. Bagi anda yang mempunyai anak, ini antara sebab kenapa anda perlu menggalakkan anak anda memakai jam tangan setiap kali keluar dari rumah.

4 sebab mengapa perlu ajar anak pakai jam tangan setiap kali keluar rumah;

1. Masa Akan Lebih Teratur

Dengan adanya jam tangan, masa si pemakai lebih teratur dan efisen. Anak anda akan kerap memeriksa waktu. Contohnya; apabila tiba di sekolah, pasti anak anda akan melihat jam tangan dahulu untuk memastikan mereka tidak terlewat.

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

2. Penunjuk Waktu Yang Tepat

Walaupun terdapat beberapa alat untuk melihat waktu seperti telefon pintar dan sebagainya tetapi peranan jam tangan sebagai penunjuk waktu adalah lebih efisien dan cepat. Anak anda boleh melihat waktu dengan cepat waktu tanpa perlu mengeluarkan gajet lain dari poket atau beg terlebih dahulu.

3. Wujud Fungsi Tambahan

Jam tangan era ini bukan hanya jam tangan biasa malah telah ditambahbaik dari segi teknologi untuk memudahkan si pemakai. Pembuatan jam tangan ditambahbaik dengan pelbagai fungsi lain seperti tahan lasak, kalis air, boleh mengira langkah, mempunyai GPS dan sebagainya. Ia antara fungsi yang amat penting bagi ibu bapa yang peka dengan keselamatan anak kerana tambahan fungsi GPS boleh mengesan lokasi anak yang memakai jam tangan ini. Senang kata, terdapat pelbagai jenis fungsi dalam satu jam tangan!

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

IKLAN

4. Meningkatkan Keyakinan Diri

Pemakaian jam tangan akan menjadikan anak anda kelihatan seperti individu yang sangat menjaga masa dan mengetahui masa itu sangat berharga . Anak anda akan lebih teruja dan yakin kemana-mana sahaja.

imoo Watch Phone Z5 Buat Anak-Anak Lebih Bergaya

imoo Watch Phone Z5 memberi tumpuan dalam mencipta produk pintar di seluruh dunia, memimpin gaya hidup kanak-kanak dan membantu mereka membesar dengan stabil, ceria dan lebih bergaya!

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

Buat pertama kalinya imoo Watch Phone Z5 telah dilancarkan di Malaysia pada 22 Ogos 2020. Apa yang menariknya tentang imoo Watch Phone ianya bukan jam tangan biasa tetapi jam tangan telefon yang dilengkapi dengan pelbagai fungsi menarik, antaranya:

1) Boleh membuat panggilan audio atau video

IKLAN

imoo Watch Phone Z5 membolehkan anda untuk membuat panggilan 2 hala (Panggilan masuk dan panggilan keluar). Anda atau anak boleh memilih untuk membuat panggilan secara audio atau video. Apa yang lebih menarik, dengan tambahan teknologi HD anda akan dapat melihat anak anda termasuk dimana mereka berada dan persekitarannya kerana ia lengkap dengan resolusi kamera 5MP dan sudut lebarnya 84.4°.

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

Anda dapat sentiasa berhubung dengan anak-anak tidak kira dimana jua dan pada bila-bila masa. Ini akan memudahkan anda sebagai ibu bapa yang sibuk dan sentiasa jauh dengan anak-anak.

2) Grup Sembang

Selain membuat panggilan audio atau video, imoo Watch Phone Z5 juga boleh dijadikan sebagai perantara bersembang melalui pesanan suara pendek bersama ahli keluarga atau kawan-kawan. Sama seperti telefon pintar yang membolehkan si pemakai mencipta grup bersembang bersama ahli keluarga di dalam aplikasi tersebut.
Walaupun berjauhan dengan anak anda, anda atau anak masih boleh berhubung melalui imoo watch phone dengan hantaran pesanan suara, klip pendek dan juga gambar yang secara tak langsung dapat membina hubungan yang baik.

3) Lokasi

imoo Watch Phone Z5 ini bukan jam tangan telefon yang biasa-biasa kerana ia turut dilengkapi dengan lokasi GPS 7AI yang tepat. Ibu bapa tidak perlu risau lagi kerana anda dapat mengesan lokasi anak anda dengan imoo watch phone ini.Anda akan mendapat notifikasi apabila anak anda berada di rumah atau sudah meninggalkan rumah melalui security guard mode yang terdapat dalam sistem.

IKLAN

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

4) Kalis Air

Dengan bahan tahan air yang berkualiti dan mempunyai Piawaian Penarafan Kalis Air Industri Antarabangsa IPX8 , imoo Watch Phone Z5 dapat digunakan dalam kedalamananair sebanyak 20m. Jadi tiada masalah jika anak anda terlupa tanggalkan jam tangan telefon ini ketika bermain air ataupun sekiranya ia terjatuh ke dalam air.

Bukan hanya 4 ciri ini malah ada ciri-ciri lain yang terdapat dalam imoo Watch Phone Z5 dan ianya direka khas untuk kanak-kanak antaranya:

i) Tolak nombor yang tidak diketahui – hanya 50 kenalan yang dapat disimpan di aplikasi telefon bimbit, nombor yang tidak didaftarkan dalam buku alamat akan ditolak secara automatik semasa masuk panggilan asing.

ii) Mod kelas – anak anda tidak akan terganggu ketika mod ini diaktifkan, hanya dapat melihat masa & menghubungi kenalan kecemasan (satu kenalan sahaja).

iii) Mod jawapan automatik – menjawab panggilan dari ibu bapa secara automatik selepas 10 saat

Tak Perlu Telefon Bimbit, Anak Hanya Guna Jam Tangan Untuk Hubungi Ibu Bapa

iv) Mod sukan persaingan- cabaran hitungan langkah pendek dalam masa 60 saat (mampu mencabar rakan untuk memenangi syiling yang dapat digunakan untuk menebus hadiah dalam watch phone).

Bagi ibu bapa yang mempunyai anak-anak kecil, dapatkan imoo Watch Phone ini kerana ia juga mempunyai penjejakan lokasi yang tepat, pemantauan kenalan yang mudah dari telefon ibu bapa. Jadi anda tidak perlu bimbang lagi tentang keselamatan anak-anak. Memang bukan biasa-biasa jam tangan pintar ini!

Kalau anda nak tahu lebih lanjut berkenaan jam tangan ini anda boleh layari website imoo, Facebook imoo atau Instagram imoo dan untuk pembelian anda boleh ke Lazada, Shopee  atau pengedar imoo di SINI

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI