Rezeki yang tak disangka! Itu pengalaman yang dilalui oleh seorang ibu apabila dia mengandung tanpa disedarinya hinggalah saat nak bersalin pada usia kandungan dah 9 bulan.

Menurut seorang ibu muda dari Cleveland, Amerika Syarikat, pengalaman hamil dan melahirkan bayi ‘ajaib’ empat tahun lalu sungguh tak disangka.

Kongsinya dia tidak tahu dirinya sedang hamil dan hanya sedar 30 minit sebelum melahirkan bayi yang dianggap sebagai hadiah Krismas.

UPT negatif, perut kempis & tiada alahan 

Menurut laporan, Ally Opder, 26 tahun yang bersalin pada 21 Disember 2016 yang lalu mengatakan perutnya kelihatan kempis bahkan ujian yang dilakukan sebelum ini menunjukkan keputusan negatif.

IKLAN

Tak Tahu Pun Diri Hamil! Hanya Sedar 30 Minit Sebelum Bersalin Lepas Sakit Perut

“Saya tidak pernah impikan bahawa saya hamil. Ya, haid saya tidak teratur malah berat badan saya tidak naik, tidak penat dan tiada pergerakan ganjil pada perut.

“Selama ini perut saya hanya kempis dan tak sangka saya hamil,” kata Ally.

IKLAN

Rasa sakit di bahagian perut ketika usia kandungan 38 minggu

Tambahan itu, Ally berkata dirinya berasa sakit di bahagian perut dan bertindak untuk pergi ke hospital berhampiran. Setelah melakukan pemeriksaan, doktor mengesahkan dirinya hamil sekitar 38 minggu dan didakwa selamat bersalinkan seorang bayi lelaki setengah jam selepas itu.

IKLAN

Tak Tahu Pun Diri Hamil! Hanya Sedar 30 Minit Sebelum Bersalin Lepas Sakit Perut

Walaupun dirinya masih terkejut mengenai hal tersebut, Ally beranggapan bahawa kehadiran bayi lelaki yang bernama Oliver itu merupakan suatu keajaiban dan hadiah istimewa Krismas buat dirinya.

Sumber: Daily Star via Siakap Keli

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI