Perkongsian video dari pelakon, Saharul Ridzwan yang mengajar anak lelakinya, Ali mengaji mendapat perhatian oleh wargamaya.

Bukan itu sahaja bahkan video yang dimuat naik Saharul menerusi Instagramnya itu turut menerima pujian dari pengikutnya di Instagram. Satu contoh yang baik.

Akui Saharul, dia kadang kala terleka kerana melepaskan tanggungjawab mendidik ilmu agama kepada ustaz dan ustazah anaknya sedangkan ia juga menjadi tanggungjawabnya sebagai bapa.

“Tauladan Baik Dari Bapa” Ramai Puji Saharul Ridzwan Ajar Anak Mengaji, Lembut & Sopan!

“Selepas PKP hari tu, saya terlupa tentang perkara ni. Ali ada kelas online mengaji, setiap hari Jumaat. Dan khilaf saya, melepaskan semua tanggungjawab itu kepada ustazah.

IKLAN

“Guru adalah orang yang kita amanahkan untuk mengajar anak kita. Besar pahala seorang guru. Alhamdulillah. Tapi jangan sesekali kita lupa amanah Allah untuk kita sebagai ibu dan bapa, dan rumah adalah madrasah pertama untuk anak anak,” katanya berkongsi.

“Tauladan Baik Dari Bapa” Ramai Puji Saharul Ridzwan Ajar Anak Mengaji, Lembut & Sopan!

Malah kata bapa kepada tiga cahaya mata ini lagi berkongsi akan tanggungjawab mak ayah dalam mendidik anak-anak. Lebih-lebih lagi ilmu agama.

“Kita risau anak-anak dapat cukup pelajaran atau tidak. Tambahkan satu lagi kerisauan yang paling utama, cukupkah anak-anak kita dengan agama, kenalkah anak-anak dengan Allah dan Rasul dan paling perlu di risaukan, YAKIN kah anak-anak dengan Pencipta seluruh alam, Allah Al-Khaliq.

IKLAN

“Azam sungguh-sungguh untuk diri sendiri, jangan bila kita ‘pulang’ nanti, semuanya kita bawa, termasuklah agama dari keluarga kita. Hidupkan amal rumah, moga-moga agama sentiasa ada bersama kita.

“Tauladan Baik Dari Bapa” Ramai Puji Saharul Ridzwan Ajar Anak Mengaji, Lembut & Sopan!

“Doakan saya ya, semoga Allah pandang kerisauan ini, Allah pelihara agama bersama sama keluarga saya, keluarga tuan puan semua. Amin Ya Allah.

“Belit-belit lidah, budak-budak sekarang cakap english, kita dulu belajar bahasa melayu. Nak translate baba nya kena belajar-belajar pergi negara luar ni,” tulis Saharul dikapsyennya.

IKLAN

Dalam pada itu, wargamaya turut memuji video Saharul ketika mengajar anaknya, Ali yang begitu lembut dan sopan ketika mengajar. Contoh dan inspirasi bapa terbaik.

Menarik:  Sesetengah Orang Berkira-Kira Nak Beranak & Mengandung, Neelofa PU Haris Mahu Anak Ramai!

“Tauladan Baik Dari Bapa” Ramai Puji Saharul Ridzwan Ajar Anak Mengaji, Lembut & Sopan!

Pelajari ilmu penyusuan untuk menjayakan bf journey mama bersama pakar-pakar bertauliah di webinar Mama Nak Susukan Anak. Daftar sini : https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-mama-nak-susukan-anak/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI