Ragam kita menyimpan duit bukan sekadar simpan semata-mata tetapi berkreatif untuk buat simpanan jadi lebih teruja. Nak guna cara apa?

Idea kreatif Pn Nur Emira Mohd Arifie ini memang puas hati. Mana tidaknya, dengan konsep tabungan yang diguna pakai olehnya buat simpanan jadi lumayan.

Tak perlu banyak, hanya simpan RM2 setiap hari sahaja dan lengkapkan dengan bilangan warna duit lain dan hasilnya dapat RM 4436. Banyak!

Jom ikuti perkongsian beliau. Bolehlah kita mula cuba simpan duit cara ini.


Alhamdulillah berjaya konsisten 2021. Total RM 4436.00.

RM2 – setiap hari
RM5 – setiap kali dapat
RM10 – 2 helai seminggu
RM20 – 1 helai seminggu
RM50 – Feb, Apr, Jun, Aug, Oct, Dec.
RM 100 – Jan, Mar, May, Jul, Sept, Nov.

IKLAN

Jumlah setiap bulan tak sama sebab duit RM5, bergantung pada banyak mana duit RM5 yang dapat.

Start lambat sikit, mid February sampai end 31 December. Nampak sapa entah share kat fb masa tu.

IKLAN

Good luck pada siapa sedang buat macam ni in year 2022.

Jom nak sambung in year 2022, kalau sama amount campur 2021. Boleh book pakej umrah. Mudah mudahan ada rezeki Allah jemput ke sana. Aamin.

IKLAN

Dapat pegang cash macam ni, rasa sayang nak pergi letak dalam bank.

Menarik:Dua Keping Saja Tiap Bulan, Konsep Simpan Ikut Warna Macam Ni Paling Menjadi!

Tak sabar tunggu baby lahir, nak persiapkan mental dan fizikal sebelum si manja lahir nanti. Mahu belajar segalanya tentang ilmu persediaan urus bayi selepas lahir? Jom sertai E-Workshop Pa&Ma: Misi Mama Sambut Baby! Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-e-workshop-misi-mama-cantik-sihat/

Mesti korang teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000. Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!