Pelakon, Ozlynn Wati dan lima anaknya berdepan detik mencemaskan bila mana mendengar letupan kebakaran kereta dari rumah jiran mereka.

Prihatin dengan situasi yang tidak disangka itu, Ozlynn bertindak membawa kesemua anaknya untuk mencari pertolongan berdekatan.

Menerusi Instagramnya, Ozlynn berkongsi cerita detik mencemaskan itu malah turut memuat naik sekeping gambar ketika kebakaran itu.

Menurut kata Ozlynn, apa yang berlaku di kawasan kejirannannya itu banyak mengajar dirinya untuk mempersiapkan segala kemungkinan. Paling penting jangan lupa berdoa pada yang Esa.

“Pengajaran buat aku hari ni, jiran selang 4 buah rumah terbakar. PANIC! Dengar letupan kecil beberapa kali, buat aku keluar rumah dan tengok asap dan api yang menutupi kereta yang terbakar dalam perkarangan rumah.

“Tinggal aku dengan anak-anak kecil dan anak-anak buah kat umah. Aku terfikir nak dapatkan fire extinguisher!
Ingat ofis aku dan teringat petrol pam berdekatan!

IKLAN

“Kalau dia suruh bayar pun time tu memang aku sanggup. Aku tutup box suis utama rumah, panggil semua budak-budak masuk kereta. Takkan nak tinggalkan pulak kan,” katanya berkongsi detik cemas.

Pun begitu kata Ozlynn, dia terharu melihat kesepakatan penduduk di kejiranannya yang gigih membantu tidak kira kaum.

Namun apa yang membuatkan Ozlynn dan anak-anak begitu terharu bila mana mendengar pesanan suami yang meminta dia dan anak-anak berdoa bagi membantu jiran mereka.

“Baru nak gerak nampak pekerja asing building TRC BERLARI bawak fire extinguisher. Jejiran tak kira melayu cina india, bukan warga negara semua masuk cuba tolong padamkan api tanpa fikir keselamatan diri.

IKLAN

“Polis pun berlari masuk cuba padamkan api, masa ni aku nangis call suami cakap tak sempat nak bantu apa. Suami cakap mama masih boleh tolong, cuma mama istighfar dulu. Lepas istighfar terus suami cakap, anak-anak semua dalam kereta ke dengan u.. aku jawap ya!

“Semua dengan aku, terus suami aku cakap pesan kat anak-anak kita dan anak-anak buah, doakan. Masih belum terlambat untuk you bantu sayang. Minta anak-anak doakan keselamatan semua.

“Allahu, tak terfikir dek akal sebab terlalu panic, sekarang keadaan dah reda, Alhamdulillah tiada kecederaan, cuma terfikir pentingnya bergaul dengan orang berilmu. Ilmu perlu dituntut.

IKLAN

“Terima kasih suami, selain menenangkan sempat bagi peringatan. Doa juga penting. Suami masih lagi teman abang Sodiq di hospital dan bawak dia training badminton terus.

“So sebagai hadiah buat suami yang sentiasa tenang dan rajin kongsi ilmu. Semoga Allah meredhai segala nya buatmu suamiku dan i masakan lauk favourite u, sambal ayam ❤️.

Buat jiranku, moga tabah dengan ujian Allah. Semoga digantikan dengan yang lebih baik.. aamiin,” tulisnya lagi.

Ayuh, kembalikan kesegaran dan tenaga anda bersama pasangan tersayang melalui Bengkel Refresh & Recharge: Jom Kembali Semangat!

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/jom-kembali-semangat/