Kadangkala mama tiada idea nak masak apa menggunakan udang kan? Apa kata mama cuba buat udang masak berempah yang lazat dan menyelerakan ini.

Jom ikuti resipi perkongsian dari wanita ini!

https://www.youtube.com/watch?v=rxwlYXt_Hs4
Udang masak berempah😋
Resepi campak-campak
🦐 Udang setengh kg.
🥄 2sudu besar rempah kari babas Ayam/ikan.
🥄 2sudu besar serbuk Cili.
🥄 2sudu besar sos cili.
🥄 1sudu besar sos tiram.
🥄 1sudu besar Kicap ABC.
🥄 1sudu kecik lada hitam.
Sedikit garam dan perencah secukup rasa.
Daun kari 1 atau 2 pelepah.
Bawang putih dan bawang merah potong.
Sedikit air kosong.
Minyak untuk menumis.
Cara-masak:
Panaskan minyak dan masuk semua bahan-bahan, rempah dan sos kat atas tu👆. Masak sampi pecah minyak dan tambah air sikit-sikit je.
Bila dah pecah minyak, baru masuk Udang. Tambah garam dan serbuk secukup rasa. Masak sampai kering sikit dan tutup api.
*Kalau suka kuah boleh tambah lebih air.

 

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

IKLAN

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

IKLAN

Jom daftar sekarang, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/