Kalau pergi ke restaurant ternama ini tak sah rasanya tak pesan loaded potato. Rasa kentangnya yang lembut ditambah rasa cheese yang berkrim dan ayam yang ranggup memang kombinasi yang sangat bom!

Biasanya loaded potato ni jadi kegemaran anak-anak. Jom buat sendiri ikut resipi yang dikongsi wanita ini.

WAJIB BACA: DUIT RAYA ANAK HILANG TANPA KESAN? INI CARA TERBAIK IBU AYAH KENA BUAT

LOADED POTATO ALA KFC

BAHAN MASHED POTATO
Kentang – 1kg
Butter – 100g (potong dadu)
Whipping cream – 100ml
Air – 50ml (ni bukan untuk rebus kentang tau)
Black pepper
Garam secukup rasa

CARA-CARA :
Rebus kentang sampai betul-betul lembut. Lepastu campurkan je semua bahan, gaul sampai butter tu cair.
Jangan risau! Rasa dia siyes sedap okies. 🤭

IKLAN


==========================

BAHAN AYAM
Ayam dada – Potong dadu
Tepung bestari

CARA-CARA :
Bancuh tepung dengan air lepastu goreng la dalam minyak panas.
==========================

BAHAN TOPPING
Jagung rebus
Cheese yang dibancuh dengan air panas
Mayonis
*Jagung tu rebus dulu tapi jangan lama-lama nanti kecut lepastu gaulkan dengan gula & garam sikit.

IKLAN

CARA NAK LETAK DALAM BOWL :

Tyra buat layer-layer tapi kalau korang ikut la nak buat macam mana.
Memula letak mashed potato tu pastu letak sos cheese & mayonis pastu letak lagi potato & ulang step tadi ikut korang nak berapa layer. Last sekali baru letak jagung, ayam goreng & curahkan sos cheese dengan mayonis. Ok settle dah boleh makan! 😋


#TyraMasakHokey

Kredit:Tyra Manan

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

IKLAN

WEBINAR AKU TAK TAKUT BERANAK

Sertai Webinar keibubapaan terbesar dianjurkan tahun ini. Pastikan anda bersama kami untuk bersama-sama mendapat ilmu dan peluang memenangi pelbagai hadiah.

Webinar PERCUMA ini membariskan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

🔸 27 JUN 2021
🔸 8.00 PAGI – 10.00 MALAM
🔸 Secara virtual di platfotm ZOOM

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone 📱

Jom jadi peserta terawal!

✍🏻 Daftar sebagai peserta di:
https://bit.ly/3yT61Ex

Jom daftar sekarang untuk berpeluang menang hadiah cabutan bertuah!_