Sensori atau deria ni sebenarnya adalah asas dalam perkembangan kanak-kanak. Jika mereka tidak dapat rangsangan yang cukup, sedikit sebanyak perkembangan mereka akan terganggu.

Kenapa penting sensori untuk anak yang lambat bercakap?

Deria terdiri daripada deria rasa, bau, sentuhan, penglihatan, pendengaran, pergerakan otot dan keseimbangan badan boleh dirangsang melalui eksplorasi dgn persekitaran. Sebab tu penting kenapa biarkan kanak-kanak bermain dan meneroka.

Apa kata harini kita uji tahap sensori anak yang dikongsi oleh Terapis Bahasa & Pertuturan .. Anak kita ada masalah dekat sensori yang mana?

IKLAN

IKLAN

IKLAN

Jika anak anda mempunyai masalah deria seperti di atas, segera dapatkan nasihat daripada pakar.

Kredit:Aishah Kassim

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Jom daftar sekarang, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/