Setiap pasangan yang berkahwin pastinya inginkan zuriat yang akan melengkapi kehidupan berumah tangga bersama suami tercinta. Tapi bukan semua yang berkahwin itu terus dikurniakan cahaya mata, ada yang bertahun-tahun menunggu barulah dapat rezeki anak.

Tapi itulah asam garam dalam meniti sebuah kehidupan yang dipanggil rumah tangga. Yang penting jangan pernah putus asa dan terus berusaha berserta doa dan tawakal. Rezeki Allah pasti akan tiba tepat pada masanya.

Dalam perkongsian seorang ibu Noraini Md Nawi, setelah 4 tahun berkahwin barulah dia dan pasangannya dikurniakan sepasang kembar yang comel. Sungguh nikmat Allah itu indah, meskipun kehilangan ibu tercinta, Allah hadirkan pula dengan zuriat kembar yang tidak disangka-sangka.

Kini kedua kembarnya itu baru sahaja menyambut ulang tahun yang keenam, perkongsiannya ibu ini tentang tempoh kehamilan dan saat melahirkan kedua puteri kembarnya itu mengundang penuh sebak. Pelbagai dugaan yang perlu ditempuhi sepanjang kehamilan hinggakan hospital bagaikan rumah kedua untuknya. Tak cukup dengan itu, dia juga kritikal selepas melahirkan bayi kembarnya.

SELAMAT ULANG TAHUN DINA DAN DINI.

Selamat Ulang Tahun yang ke enam my nyawa, Zara Nur Irdina dan Zara Nur Ardini.

Selama 4 tahun ummi menanti kamu berdua, Allah Maha Adil, disaat ummi masih berduka kerana kehilangan arwah nenek kalian. Allah kurniakan dua pertama di dalam rahim ummi.

IKLAN

Dijemput jadi tetamu Allah ketika usia kandungan 3 bulan

Masih ummi ingat pada malam tahlil yang pertama, ummi rasa penat sangat. Pikir ummi mungkin kerana terlalu penat kerana semalamam mencari flight untuk balik ke Kelantan untuk ketemu arwah tok mek buat kali terakhir, rupanya kamu berdua telah bersama ummi menghadapi semuanya itu sayang.

Ummi dapat rasa kan arwah tok mek tahu, kalian sudah ada dalam rahim Ummi, tanpa ummi ketahui. Arwah minta untuk tidur dengan ummi semasa ummi menjaganya di hospital,dipeluknya ummi.

Sayang – sayang ummi, pengalaman membawa kalian di dalam rahim ummi sehinggalah lahirnya kalian suatu pengalamaan yang cukup berharga. Hospital menjadi rumah kedua, namun disaat 3 bulan kalian di dalam rahim ummi, alhamdulillah kita telah ke rumah Allah. Bersama kalian menunaikan umrah. Manis ya pengalaman itu sayang.

Kritikal selepas bersalin

2/10/2013,detik keramat sayang setelah berjam jam menahan sakit kalian lahir melalui pembedahan, 1.56 pagi lahirnya Dina, 1.57 Dini melihat dunia. Kalian tahu sayang ummi dan abah telah memanggil kamu Dina dan Dini sejak kalian di dalam rahim lagi sayang. Doktor yang menyambut kamu tergelak bila ummi memberitahu nama kamu saat kamu disuakan pada ummi saat kamu dikeluarkan dari perut ummi sayang. Ohh, sudah ada nama katanya, sambil tergelak.

Sayang – sayang ummi, maaf kan ummi, ummi tak mampu susu kan kamu, sejurus kamu dilahirkan, ummi tak mampu belai kalian, kalian alhamdulillah sihat, comel, tapi ummi kritikal, rahim yang kalian huni tak mahu mengecil. Darah keluar tanpa henti. Lama ummi diasingkan dari kalian, maaf kan ummi sayang.

 Namun Allah Maha Pengasih, akhirnya setelah melalui detik itu akhirnya kalian dalam dakapan ummi, saat pertama menyusukan kamu berdua bahagianya rasa.Kamu berdua tak mahu berenggang ingin tidur bersama di atas katil hospital. Nurse terpaksa menahan bantal di keliling katil.

 Sayang, saat gambar kamu di upload di Facebook ramai yang memberi komen rupa kalian berdua seiras arwah nenek kamu, ada yang kata Mok tuo junior, Dini sayang, kamu suka tidur gaya arwah tok mek kamu.

Doakan anak-anak jadi permata yang menyinari hidup orang sekeliling

Kehadiran kalian terlalu membahagiakan ummi dan abah serta ahli keluarga Seremban dan Kelantan.Kalian anak yang terlalu baik. Semua sayang kamu.

Sayang – sayang doa ummi dan abah, semoga kamu menjadi insan yang bahagia dan berjaya di dunia dan akhirat. Menjadi insan yang mempunyai hati yang mulia, yang tahu membezakan baik dan buruk, semoga kamu jauh dari segala kejahatan dan niat buruk.

Sayang – sayang ummi, jadilah permata yang mampu menyinari hidup kalian dan orang – orang disekeliling kalian.

Ummi dan abah, serta adik kalian Dhiya terlalu menyayangi kalian.
Selamat Ulang Tahun Dina dan Dini, semoga kalian bahagia dan berjaya di dunia dan akhirat.

Amin. 

sumber: Nrain Mnawi