Setiap pasangan yang berkahwin pasti mengimpikan zuriat anak lelaki dan juga anak perempuan. Barulah terasa lengkap satu keluarga. Impian setiap ibu, kalau dah ada anak perempuan pasti nak juga anak lelaki walaupun seorang dan begitulah sebaliknya.

Sama seperti Puan Najwa, dia mengimpikan untuk memiliki anak perempuan setelah melahirkan 5 anak lelaki. Namun dia tetap bersyukur jika rezekinya hanyalah anak lelaki, malah dia tetap positif dan bersangka baik pada Allah.

Baginya mungkin jika dikurniakan anak lelaki, dia tetap akan mendapat anak menantu perempuan. Akhirnya dengan doa yang tidak putus-putus dan sentiasa positif, tuhan hadirkan 2 cahaya mata perempuan buat keluarga ini.

Baca: “Menyesal Tak Ambil Epidural Dulu, Kali Ni Bersalin Sangat Tenang” Asyalliee Ahmad Lahirkan Anak Ke-3

Bila ank sulung lelaki.. saya syukur sangat-sangat.. ini rezeki yang Allah bagi dekat saya..

Bila bersalin anak kedua lelaki.. Alhamdulillah.. boleh la jadi kawan abgnya..

IKLAN

Bila anak ke tiga lelaki Alhamdulillah.. boleh ramaikan jemaah solat di rumah surau masjid..

Bila anak keempat lelaki Alhamdulillah.. bila saya dan suami meninggal nanti dah ada hero dan pahlawan yang boleh usungkan setiap penjuru keranda jenazah kami..

Bila anak kelima lelaki..Alhamdulillah boleh bacakan talkin untuk mama baba nanti.. boleh bantu jaga angkat mama baba kalau kami sakit..

IKLAN

Tapi tak pernah putus harapan.. berdoa pada Allah supaya Allah beri peluang untuk merasai ada anak perempuan sendiri..

Waktu kandungan ke6 memang sentiasa positif. Kalau ditakdirkan zuriat ini lelaki InsyaAllah nanti dapat juga menantu perempuan.. Alhamdulillah Allah maqbulkan doa kami suami isteri.. zuriat ke 6 perempuan.. Alhamdulillah syukur.. sebab bbay girl ada ramai body guard..

Sekarang tengah mengandung zuriat ke7.. mama doakan zuriat mama sihat sempurna..bila tanya abang-abang nak baby apa.. ada yang nak girl ada yang nak boy.. mama sempat dengar abang yang sulung kata kalau dapat baby girl abag menang.. adik-adik kena gilir-gilir jadi imam solat.. tapi kalau dapat baby boy.. abang kalah.. abang jadi imam solat selama sebulan😂😂😂😂😂

IKLAN

Alhamdulillah Lahirlah puteri kedua penyeri keluarga.. pelengkap hidup kami.. zuriat ke 7.. moga menjadi anak yang solehah.. penyejuk hati mama baba🥰🥰

Baca: “Belum Sempat Induce Dah Bersalin” Ibu Ini Kongsi Surah Abasa Ayat 20, Doa Mudah Bersalin

Kredit:Nur Najwa Najdi

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Baca: Tak Keluar Rumah Pun Ibu Risau Kesihatan Anak. Ini Apa Yang Boleh Dibuat