Sebut aiskrim je, pasti anak-anak suka. Lagi-lagi dalam keadaan sekarang ni musim panas, sedaplah dijadikan sebagai penyejuk tekak. Tak mahu beli, buat sendiri pun boleh. Asalajn rajin je.

Nak cuba resipi aiskrim Nutella Homemade 3 Bahan, boleh buat ikut resipi Fairuz Abu Hassan ni.

Mudah sangat dan sedap pula tu. Cuma rajin tak rajin je.

RESEPI AISKRIM NUTELLA HOMEMADE 3 BAHAN 

BAHAN-BAHAN:

▪️Nutella
▪️Susu pekat 1 tin
▪️Susu cair 1 tin

IKLAN

CARA-CARANYA

– Masak susu pekat dengan susu cair, campur 3 tin air. Biarkan sehingga mendidih. Ikut citarasa sendiri, nak rasa manis lagi boleh tambah gula.

– Bila susu dah mendidih, biarkan sejuk.

– Isi nutella dalam plastik aiskrim.

IKLAN

– Ambil susu tadi, isi dalam plastik aiskrim. Ikat simpul. Siap! Masuk dalam peti ais beku. Tunggu beku dulu, baru makan tau!

**Boleh la buat kudapan untuk anak-anak ya. Di waktu PKP ni kan banyak masa terluang. Boleh jugak buat aktiviti ni dengan anak-anak. Tak adalah asyik mengadap gajet je kan?

SELAMAT MENCUBA!
#daridapoqUmiFairuz

Kredit: Fairuz Abu Hassan

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu? Just daftar je kat sini https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aku-tak-takut-beranak/

FREE je tau Webinar ni!!