Untitled design (9)

Tiada apa yang mendukacitakan bagi seorang bapa setelah melihat keadaan anak tidak seperti dulu. Merindukan telatah & lincahnya si anak, bapa reda akhirnya anak tersayang tidak lagi mampu berdiri dan bertutur.

Keadaan Muhammad Fawwaz Adli, 5 tahun,itu dikongsi bapanya, Mohd Bukhari Zainal Annuar, yang memaklumkan anaknya dibenarkan keluar wad, semalam selepas tiga minggu dirawat di Hospital Tuanku Ja’afar Seremban (HTJS).

‘Bangunlah Fawwaz…’ Bapa Rindu Anak Ditimpa Peti Sejuk Tak Lagi Mampu Berdiri & Bercakap

Fawwaz sebelum ini parah dihempap peti ais di rumah keluarganya di Taman Cempaka, Nilai, pada 12 Julai lalu, tidak lagi mampu berdiri dan bertutur. Sebelum ini Pa&Ma pernah berkongsi tentang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun parah selepas ditimpa peti ais.

Dalam kejadian 11 malam itu, Muhammad Fawwaz mengalami kecederaan di kepala akibat dihempap bucu peti ais yang tumbang.

Artikel berkaitan: Entah Bila & Bagaimana Berlaku, Ayah Terjumpa Anak Dihempap Peti Sejuk

IKLAN

KEADAAN INI TIDAK SEPERTI DULU

Menurutnya, biarpun Muhammad Fawwaz dibenarkan keluar wad, keadaannya tidak seperti dulu apabila tidak boleh berdiri dan bertutur.

“Doktor memaklumkan ia kesan kecederaan dialami di bahagian kepala. Doktor beritahu keadaannya mungkin berlarutan untuk tempoh lama.

‘Bangunlah Fawwaz…’ Bapa Rindu Anak Ditimpa Peti Sejuk Tak Lagi Mampu Berdiri & Bercakap

IKLAN

PERLU MAKAN MENGGUNAKAN PENYEDUT MINUMAN

“Selain itu, anak saya memerlukan penjagaan rapi dan perlu makan menggunakan straw,” katanya ketika dihubungi malam tadi.

Mohd Bukhari berkata, Muhammad Fawwaz sudah menjalani pembedahan sebelum ini dan perlu mendapatkan rawatan susulan di HTJS selepas ini.

IKLAN

‘Bangunlah Fawwaz…’ Bapa Rindu Anak Ditimpa Peti Sejuk Tak Lagi Mampu Berdiri & Bercakap

IKHTIAR CUBA RAWATAN ISLAM

Bapa ini tidak hanya menyerahkan kepada takdir & berputus. Beliau terus berikhtiar untuk memulihkan anak sulungnya dengan mencuba rawatan Islam.

“Selain rawatan susulan, saya akan cuba mendapatkan rawatan perubatan Islam sebagai ikhtiar memulihkan anak saya itu,” katanya yang reda dan tabah menghadapi ujian berkenaan.

Sumber: Harian Metro & FB Mohd Bukhari Zainal Anuar

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI