Penyanyi, Tasha Manshahar berkongsi di laman instagramnya bahawa dia masih lagi kuat dan mampu berpuasa di bulan Ramadhan meskipun sarat hamil anak pertamanya.

Ini merupakan pengalaman pertama bagi Tasha berpuasa ketika sedang hamil. Dia juga berkongsi, untuk kekal bertenaga di bulan puasa ibu hamil perlu bersahur dan makan makanan yang berkhasiat.

Baca Selanjutnya:

Tasha Manshahar Akui Trimester Ke-3 Sukar, Latih Ibu Tak ‘Terkejut’ Bila Bayi Lahir Nanti

Alhamdulillah, as for today masih okay dan masih boleh bertahan tak makan/minum. Tak lapar/haus sangat.

Sebab sahur tadi Tasha ambil makanan/minuman yg boleh bagi tenaga dan kenyang lama. Nanti Tasha share tau.

Cumanya tak larat nak bergerak banyak je. Faktor berat badan mungkin, dan mungkin juga sebab dah banyak week. Jadi pinggang & bawah perut dah kerap sakit. Tapi, Alhamdulillah untuk nikmat ni

5 Ramadhan. Masih gagah. Alhamdulillah. Salam Jumaat semua!

Hari Jumaat, bulan Ramadhan, such a special day! Banyakkan berselawat, cari masa untuk baca Al-Kahfi (tak dapat baca semua, baca 10 ayat pertama dan 10 ayat terakhir pun boleh) dan bersedekah. Jangan lupa submit doa banyak-banyak tau! Have a blessed day ahead.

Melalui perkongsianya, Tasha memberitahu peminat bahawa dia akan berkongsi tip & pengalaman berpuasa ketika hamil dimasa yang sesuai.

Rata-rata peminat berkongsi pengalaman mereka berpuasa ketika sedang hamil. Netizen turut menasihati jika ibu hamil tidak larat untuk berpuasa, jangan terlalu memaksa diri.

Saya pun 1st time puasa time hamil

Selamat Berpuasa Tasha

Alhamdulillah 2 tahun lepas berjaya puasa penuh

Sumber: Tasha Manshahar

Tinggalkan Komen