Anak memberi kebahagiaan buat ibu bapa. Dalam fasa nak membesar, setiap keletahnya pasti akan mencuit hati. Kadang tu benda yang ibu bapa tak jangka, bila tengok ia berlaku secara spontan memang boleh buat sesiapa pun terhibur.

Pandai order nak makan KFC

Menerusi video yang dimuat naik di TikTok atas akaun mipanzeze (Rose), menunjukkan seorang kanak-kanak sedang membuat pesanan untuk membeli makanan segera Kentucky Fried Chicken (KFC) melalui panggilan bersama ayahnya.

Apa yang melucukan, kanak-kanak cilik itu memesan makanan segera itu sendiri. Ibu hanya pegang telefon dan setiap yang keluar dari mulut si anak adalah menu yang memang ada di restoran tersebut.

@mipanzezeayaq mellloww jangan lupa ##tumpanglalufyp ##fyp ##masukberanda ##foryou ##kfc

♬ original sound – rose

Seolah-olah macam dah biasa order. Siap dengan mimik muka dan pelatnya hingga orang yang melihat dan dengarnya cakap pun boleh tergelak.

IKLAN

Original ayam ketul, ayaq milo, kentang, sayuq dan ubi. Ok bye

Bukan itu saja, selepas selesai membuat pesanan, tak sempat ayahnya nak cakap, terus dimatikan panggilan tersebut.

Video yang berdurasi selama 15 saat itu meraih lebih 3.6 juta tontonan dan mendapat lebih 270 ribu tanda suka di TikTok.

IKLAN

“Confident tu penting..”

Menerusi ruangan komen, rata-rata rasa terhibur melihat reaksi anak tersebut. Macam orang besar gayanya tu.

IKLAN

Kredit: TikTok mipanzeze Rose

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa. Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!)