Dijangka bakal melahirkan bayi pada penghujung September ini, pelakon dan juga penyanyi, Ayda Jebat nampaknya makin teruja dan mula rasa debarannya. Melalui perkongsian terbaru di instagram, Ayda mengakui sepanjang kehamilan, berat badannya hanya naik sebanyak 8 kilogram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Beberapa hari sahaja lagi! Dari 46kg ke 54kg. Ibu-ibu yang lain bagaimana?

Dalam pada itu, Ayda juga turut memuat naik foto serta perkembangan terkininya di Instagram untuk tatapan peminat.

Ayda yang tengah sarat dan menampakkan ‘baby bump’ itu sentiasa kelihatan ceria dan tidak sabar untuk melahirkan bayi sulungnya.

Di ruangan komen, rakan artis dan peminatnya yang bergelar ibu turut berkongsi pengalaman ketika hamil dan peningkatan berat badan masing-masing.

Bestlah sikit je naik berat 

IKLAN

Sementara itu, dalam satu lagi perkongsian Ayda, dia turut berkongsi rutin yang dilakukan sepanjang mengandung. Mula dengan menjaga pemakanan, mengambil vitamin tambahan, mengamalkan senaman, menjaga kesihatan diri serta membuat persediaan ke hospital.

Sejak melalui pengalaman kehamilan ini, Ayda sentiasa berkongsi info dan terbuka menerima nasihat peminatnya bagi memastikan proses kehamilan dan melahirkan anak berjalan lancar.

Malah Ayda juga turt menyatakan makan folic acid bukan untuk wanita yang hamil je, lelaki pun digalakkan makan untuk menghasilkan sperma yang bagus dan berkualiti dan boleh elak penyakit anemia.

IKLAN

Seronok tengok sedutan video Ayda dan Nabil Mahir yang sentiasa ceria dan sporting.

Saya share apa yang saya buat setiap hari. Tak sempat masukkan semua, tapi ni antara yang penting for me. Kalau ada mommies nak share your daily routine yang takde dalam video ni silakan! Boleh jadi nasihat also kepada yang baca. Lain orang lain cara & pengalaman kan? Let’s share! 

Nak dapatkan barangan keperluan bayi pada harga yang berbaloi dan menjimatkan masa mama, ini salah satu pilihan tepat. Klik je sini!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Semoga urusan kelahiran nanti dipermudahkan dan ramai yang tak sabar nak lihat Ayda dan Nabil junior.

IKLAN

Kredit: IG Ayda Jebat

 

Mama jom rileks jap, klik link ni!

KELAS ONLINE BREASTFEEDING PERCUMA dengan daftar Pa&Ma BF VIP Eksklusif member! Hanya RM20 sahaja. Daftar https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)