Setiap orang rezeki untuk dapat anak tak sama. Ada yang cepat, ada yang lambat sedikit dan tak kurang juga terpaksa menggunakan alternatif perubatan untuk memastikan impian bergelar ibu ayah tercapai.

Situasi ini turut dilalui oleh pelakon dan penyampai radio Sinar FM, Siti Elizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohd Sharifuddin yang sehingga kini tidak berputus asa menunggu kehadiran zuriat dan sudah beberapa kali menjalani rawatan kesuburan In vitro fertilisation (IVF).

“Dia Suka Budak-Budak, Nampak Sifat Keibuan.” Ramai Doa Elizad Cepat Dapat Anak

Namun menerusi sebuah video yang dimuat naik oleh @Sinar, kelihatan selebriti itu sedang mengagihkan air minuman Bubblebee secara percuma kepada murid Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 8(3).

@sinar_my Seronoknya adik-adik kat SK Putrajaya Presint 8(3) ni dapat air @bubblebeemy ♬ original sound – SINAR

Terserlah sifat keibuan

Bagaimanapun, apa yang menarik perhatian netizen adalah cara layanan yang mesra diberikan oleh penyampai radio yang berusia 38 tahun itu kepada murid-murid berkenaan.

Ujar mereka, sifat keibuan dalam diri Elizad jelas terpancar dengan memberi beberapa nasihat kepada murid-murid tersebut untuk belajar dengan lebih bersungguh-sungguh selepas ini.

“Dia Suka Budak-Budak, Nampak Sifat Keibuan.” Ramai Doa Elizad Cepat Dapat Anak

IKLAN

Dalam pada itu, rata-rata netizen mendoakan agar urusan Elizad untuk mendapatkan cahaya mata dipermudahkan dan terus kuat dalam menghadapi dugaan yang diterimanya.

Netizen percaya, perancangan Allah itu adalah jauh lebih baik berbanding perancangan hambanya dan meminta Elizad supaya terus berusaha dan tidak mudah putus asa dalam menunggu zuriat.

“Dia Suka Budak-Budak, Nampak Sifat Keibuan.” Ramai Doa Elizad Cepat Dapat Anak

“Keibuan sangat ezat ni…pandai dia layan bebudak kalau saya la bertempik budak-budak tu.”

“Suka tengok elizad..saya doakan one day elizad akan dikurniakan zuriat amin5..sabar banyak doa insyaallah Allah akan bagi🥰”

IKLAN

“Nampak dia suka budak-budak dan cepat mesra. Moga ada rezeki satu hari nanti. Amin.” 

“Semoga elizad satu hari dikurniakan zuriat ameen3 in sha Allah”

“Soft nya kak elizad. semoga suatu hari nanti Allah bagi rezeki zuriat buat akak🥰”

“Semoga dipermudahkan kakak elizad dikuriakan zuriat, ameen. Twins terus pun tak apa hehe 🤲🏼”

“Dia Suka Budak-Budak, Nampak Sifat Keibuan.” Ramai Doa Elizad Cepat Dapat Anak

IKLAN

Sekadar info, Elizad mendirikan rumah tangga bersama Shamsul Baharin Abdul Rahman yang juga duda anak dua pada 11 Januari 2015.

Sumber: TikTok @SINAR; OMM

“Dia Suka Budak-Budak, Nampak Sifat Keibuan.” Ramai Doa Elizad Cepat Dapat Anak

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom. Klik DAFTAR segera di sini https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)