Bergelar ibu memang tidak mudah namun kemanisannya bila punya anak tidak mampu terungkap dengan kata-kata. Indah!

Kebahagiaan ini jelas dirasakan pada Raja Ilya yang baru bergelar ibu selepas kelahiran cahaya mata perempuannya, Talita Love Garrett yang dilahirkan pada 1 Julai lalu.

Kongsi Raja Ilya menerusi Instagramnya, sejak punya anak, kehidupannya terus berubah. Malah dahulu kata ibu cantik manis ini, dia pernah beranggapan punya anak sedikit menyulitkan. Namun kini semuanya bertukar jadi indah.

“Bila bujang selalu fikir ada anak ni menyusahkan, susah kan hidup sendiri, susahkan badan nak mengandung, nak kene jaga figure.

“Nanti fikir anak buat hal bikin sakit kepala, bila dorang bayi suka menagis tak tentu pasal and kacau tidur and so on tapi bila dah ada anak baru rasa semua tu salah.

“How joyful they are, walaupun 10 kali bangun tengah malam, badan letih, perut boroi, routine hidup tak sama dah tapi something about having a child.

IKLAN

“Semua rasa macam “it’s okay, I’m fine”,” kongsinya menerusi Instagram.

Biarpun sedang melalui momen anak yang asyik menangis minta didodoikan kata Raja Ilya, semuanya tidak mengapa dan dia mahu menikmati detik-detik sukar seperti itu maah amat bersyukur dapat melalui semuanya.

 

“Sekarang ni dia tengah melalui period PURPLE CRYING, dan bagi ibu-ibu tu korang tahulah perasaannya kan. Tapi saya rasa “it’s okay, I’m fine”.

“Talita seorang baby yang menggembirakan dan saya bersyukur memilikinya. Terima kasih baby @talitalovegarrett kerana hadir dalam hidup kami dan tambahkan lebih banyak cahaya dan ketawa dalam hidup kami. We love you,” tulisnya.

IKLAN

Melalui entri yang sama juga, Raja Ilya turut berkongsi wajah terbaru Talita ketika sesi fotografinya yang dipotretnya dalam pelbagai gaya paling comel.

Sentuhan gaya bersahaja dari jurufoto berpengalaman di Perth itu cukup cantik.

Rata-rata memuji gaya santai yang dipilih Raja Ilya dan suaminya.

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raja Ilya (@rajailya)

Terdahulu, Raya Ilya selamat melahirkan cahaya mata sulungnya, Talita Love Garrett pada 1 Julai lalu.

Menarik: Nasi Penuh Tak Cukup Minta Lagi, Anak Berselera Makan, Ayda Jebat Risau Anak Overload!

Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Ayuh, belajar cara didik anak untuk menyimpan sejak mereka kecil.

Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/ajar-anak-simpan-duit/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!