Gelagat anak selebriti vaksin membuatkan kita orang dewasa tengok pun terhibur. Dalam pada cuak dan bimbang hendak menerima vaksin tetapi masing-masing bersemangat untuk mendapatkan suntikan vaksin Covid-19.

Nampaknya setelah kerajaan mengumumkan pemberian vaksin Covid-19 atau Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan Kanak-Kanak (PICKids) kepada golongan kanak-kanak berusia 5 hingga 12 tahun bermula Februari 2022, ramai selebriti turut mengambil peluang untuk berusaha melindungi anak masing-masing daripada jangkitan virus Covid-19.

Walaupun ada yang mengalirkan air mata kerana takut melihat jarum tetapi mereka tetap bersemangat nak selesaikan suntikan tersebut.

Biarpun kerajaan tidak pernah memaksa ibu bapa untuk membenarkan anak mereka mengambil vaksin PICKids tetapi ibu bapa tetap berusaha untuk melindungi anak-anak daripada jangkitan virus Covid-19 selain berdoa dan berserah segalanya kepada Allah SWT.

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melaksanakan pemberian vaksin COVID-19 untuk kanak-kanak berusia 5 hingga bawah 12 tahun bermula Februari 2022. Vaksin mRNA iaitu Comirnaty® 10mcg Concentrate for Dispersion (PfizerBioNTech) akan digunakan.

Hasil dapatan kajian klinikal vaksin ini menunjukkan keberkesanan sebanyak 90.7% serta berupaya untuk meningkatkan tindak balas imun yang tinggi terhadap penyakit COVID-19.

1. Anak Alif Satar

IKLAN

2. Anak Marion Caunter

3. Anak Nadia Nasimuddin

IKLAN

4. Anak Lisa Surihani

5. Anak Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin

IKLAN

WEBINAR SAYANG ANAK KETAT-KETAT

Gelagat Anak Selebriti Vaksin, Walau Takut Tetap Bersemangat

Sertai Webinar Keibubapaan PERCUMA tahun ini secara virtual. Pastikan setiap ibu bapa join webinar ini kerana anda bukan sahaja dapat belajar pelbagai ilmu keibubapaan daripada speaker-speaker jemputan tetapi juga berpeluang menang hadiah cabutan bertuah.

Webinar ini menjemput speaker-speaker hebat dalam bidang keibubapaan termasuk Prof Madya Dr Nik Salida, Ibu Rose, Dr Ahmad Rostam, Puan Maryam Jamadi dan Puan Azlina Roszly. Mereka akan membincangkan pelbagai topik berkenaan perkembangan anak, menjadi ibu bapa hebat, tip mendidik anak dan bermacam lagi.

Daftar nama sebagai peserta webinar di WEBINAR SAYANG ANAK KETAT-KETAT

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI