Diam tak diam usia kandungan pelakon Mawar Rashid sudah pun berusia enam bulan. Mawar yang baru berhijab beberapa bulan lalu kelihatan cantik dan berseri-seri sejak kehamilan keduanya ini.

Terbaru menerusi instagram, suami kesayangan Mawar, Raf Yaakob memaklumkan kandungan isterinya, kini sudah pun mencecah enam bulan.

Malah menerusi entri itu juga, Raf turut memaklumkan kandungan isterinya dan anak di dalam kandungan berada dalam keadaan sihat. Bukan itu sahaja, malah bapa penyayang ini juga memberitahu mereka kini sedang memikirkan nama anak.

“@mawarafjunior dah masuk enam bulan usia dalam kandungan Mekwa. Alhamdulillah so far semua okay, baby dan Mommy sihat je. Nama je masih duduk fikir-fikir lagi,” tulisnya.

IKLAN

Dalam pada itu, menerusi entri yang sama juga, Raf turut menambah malah mencadangkan warga maya berkongsi nama dengan pangkal huruf R buat bayi mereka kelak.

“Sekarang dah ada RAYYAN, RAYSAA & RAFAEL. Cuba korang cadangkan nama yang bermula dari huruf “R” for baby boy or girl,” katanya lagi.

 

Terdahulu, Mawar dan Raf mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017 dan dikurniakan dengan kehadiran Rafael pada 13 Mac 2019. Raf turut mempunyai dua orang anak, Rayyan dan Raysaa hasil perkahwinan bersama bekas isteri.

Semoga kehamilan Mawar dipermudahkan hingga proses bersalin kelak. Apa agaknya nama R yang paling sesuai untuk Mawar dan Raf?


EPISOD 5 PA&MA JOURNEY BERSAMA JOVIANINA: Little Farm Dekatkan Anak Dengan Alam

Kanak-kanak harus didedahkan dengan alam kerana aktiviti ini akan membuatkan mereka lebih berani. Jika kita tidak mendedahkan mereka dengan alam dari kecil, ia mungkin akan membuatkan anak-anak tidak berani untuk mencuba benda baru.

Saksikan Episod ke 5, Journey Bersama JoviaNina pada 23 September 2020, jam 9 malam hanya di Astro Ria saluran 104/124.

#PaMaJourneyBersamaJoviaNina
#AstroRIA
#MajalahPAMA

Nak macam-macam info? Jom join channel Pa&Ma D Parents Channel https://t.me/pamadparents