Perasaan seronok menjadi seorang ibu akan semakin bertambah apabila si manja mula belajar makan. Semua ibu teruja untuk sediakan pelbagai menu masakan untuk anak. Paling penting sebab nak pastikan hanya makanan yang sihat dan berkhasiat sahaja untuk si manja.

Tetapi kadangkala kekangan masa menyebabkan ibu tidak berjaya mencapai impian tersebut. Akibatnya ibu terpaksa membeli makanan sedia dimakan atau menyediakan menu yang sama setiap hari.

Ia bukan hanya membuatkan ibu rasa kecewa tetapi jika setiap hari dihidang menu yang sama, bayi juga akan jemu dan paling merisaukan jika kurang mendapat khasiat yang sepatutnya untuk tumbesaran mereka.

Kenapa perlu bersusah payah jika ada teknologi yang boleh membantu ibu menyediakan makanan anak dengan cara  yang pantas dan tetap mengekalkan khasiat makanan.

Memahami keinginan dan keperluan para ibu milenial zaman sekarang, jenama terulung barangan bayi, Philips Avent mempunyai solusi hebat untuk para ibu dalam menyelesaikan masalah ketika menyediakan makanan si manja. 

Penyediaan makanan sihat & mudah dalam satu masa 

Semua ibu moden masa kini terutama yang ada bayi sering mengejar masa menguruskan anak, rumah tangga dan kerjaya. Jadinya anda memerlukan gajet di dapur yang mampu membantu memudahkan tugas memasak setiap hari.

Philips Avent 4-in-1 healthy baby food maker adalah peranti serba guna yang mesti ada di dapur anda. Ia mampu membuatkan masa memasak menjadi lebih singkat dan yang pasti makanan untuk si manja tetap kekal berkhasiat. Ibu pun boleh luangkan masa lebih lama dengan bayi.

IKLAN

Sebelum ibu berkira-kira sama ada perlu atau tidak memiliki 4-in-1 healthy baby food maker, fahami ciri-ciri menarik ini yang pasti membuatkan anda tak menyesal melabur wang membelinya.

1.Cara mengukus yang unik untuk memasak dengan sihat

Mengukus makanan salah satu cara memasak yang sihat. Teknologi Philips Avent membolehkan wap beredar ke atas dari bawah, memastikan semua bahan dimasak tanpa perlu mendidih.

2.Dari pengukus ke pengisar, semuanya dalam satu balang

Memudahkan tugas menyediakan makanan bayi yang berkhasiat dalam satu bekas sahaja.

3.Kukus, kisar, cair dan hangatkan masakan sendiri

IKLAN

Pembuat makanan bayi 4-in-1 yang sihat ini membolehkan anda menyediakan makanan buatan sendiri yang berkhasiat, semuanya dalam satu bekas yang sama. Anda boleh terus hidangkan makanan tersebut atau disimpan dalam bekas yang bertutup yang disediakan, dan dipanaskan kemudian dengan fungsi pemanasan semula atau pencairan yang mudah digunakan.

4.Daripada puri ke tekstur kepingan

Memudahkan tugas mengisar halus buah-buahan atau sayur-sayuran hinggalah menggabungkan bahan-bahan lain seperti daging, ikan dan kekacang yang menghasilkan tekstur kasar. Semuanya boleh dilakukan hanya menggunakan 4-in-1 healthy baby food maker.

5.Jimat masa penyediaan

Tiada lagi kerumitan dan masa lama yang diambil untuk memotong, mengukus dan mengisar jika menggunakan peranti ini. Bahkan ia juga menjimatkan masa memasak kerana balang bersaiz 1000ml ini membolehkan ibu memasak empat hidangan anak dalam satu masa. Hidangkan satu kali dan lagi tiga hidangan boleh disimpan dalam peti sejuk untuk kegunaan waktu makan seterusnya. 

IKLAN

6.Mudah dicuci

Selepas memasak, proses membersih dan mencuci peralatan juga akan mengambil masa. Bila menggunakan 4-in-1 baby food maker tugas mencuci lebih praktikal. Balang dan pisaunya selamat dicuci dalam mesin cuci pinggan mangkuk, dan dengan reka bentuk terbuka, tangki airnya mudah dibersihkan dan diisi semula, membolehkan anda memasak dengan wap bersih setiap masa. 

7.Aplikasi memudahkan tugasan

Anda boleh memuat turun aplikasi untuk peranti ini tentang cara pemakanan si manja. Anda turut boleh mencari resipi berkhasiat dan mudah disediakan untuk bayi sepanjang mereka membesar. Baca panduan memasak langkah demi langkah, tonton video yang menyeronokkan dan bermaklumat dan dapatkan pelbagai petua dan trik berguna untuk menjadikan perjalanan pemakanan bayi selancar mungkin.

Menariknya juga 4-in-1 baby food maker ini mempunyai reka bentuk hebat dan moden menjadikan kesemua barangnya KLIK di tempatnya, selain tombol putar untuk tetapan yang mudah dipusing mengikut tetapan yang anda inginkan.

Sementara menunggu proses mengukus bahan masakan, anda boleh bermain bersama si manja dan hanya menanti bunyi BEEP sebagai petanda makanan selesai dikukus. Kemudian anda hanya perlu membalikkan balang untuk dikisar dan siap hidangan puri berkhasiat untuk si manja yang sudah tersenyum menanti disuap.

Layari www.philips.com.my untuk maklumat lanjut