Bukan anak-anak kecil sahaja yang perlu minum susu untuk mengekalkan kesihatan, tetapi juga warga emas. Kepentingan susu tidak dapat dinafikan lagi, khasiatnya merangkumi pelbagai aspek bagi membantu seseorang kekal sihat dan bertenaga. Jangan ambil mudah tentang keperluan pengambilan susu kerana ia mempunyai pelbagai khasiat yang penting untuk tubuh badan seseorang.

Memandang serius tentang kepentingan susu buat segenap golongan masyarakat menjadi inspirasi kepada Mead Johnson, syarikat dengan kepakaran selama 110 tahun dalam bidang nutrisi berasaskan sains, pertama kalinya melancarkan produk nutrisi dewasa, susu berkhasiat PROVITAL Immuna Plus yang merupakan inovasi imuniti direka khas untuk orang dewasa berusia 40 tahun ke atas.

Rata-rata golongan warga emas tidak mengambil nutrien yang disarankan oleh pakar maka penghasilan susu ini adalah sebagai alternatif supaya rakyat Malaysia dari semua peringkat kehidupan boleh mendapat nutrisi yang sesuai untuk kesihatan baik.

“Kekal sihat bermaksud kekalkan imuniti yang kuat, terutamanya pada tempoh masa yang amat mencabar ini. Dengan pelancaran PROVITAL Immuna Plus, kami berharap dapat membantu orang dewasa Malaysia menjaga kesihatan dengan mengekalkan imuniti yang kuat melalui nutrisi yang sesuai,” kata Encik Gonzalo, Pengurus Besar Reckitt Malaysia, Singapore, dan Vietnam.

Memerangi Tanda-Tanda Imuniti Yang Berkurangan Dengan Tiga Perlindungan Imuniti

IKLAN

Susu nutrisi dewasa PROVITAL Immuna Plus diformulasi dengan yis beta-glukan, selenium, dan vitamin C untuk memberikan Tiga Perlindungan Imuniti.  Tiga nutrient ini membantu mengaktifkan sel-sel imun untuk membunuh patogen, meningkatkan penghasilan antibodi dan menguatkan pertahanan imun dengan menyokong penghalang sel1,2,3.

PROVITAL Immuna Plus mengandungi yis beta-glukan yang membantu menyokong sistem imun yang berkaitan dengan selesema. Kajian menunjukkan bahawa yis beta-glukan membantu mengurangkan gejala saluran pernafasan atas seperti selesema, batuk dan sakit tekak.4,5 Selain meningkatkan imuniti, susu tepung ini juga merupakan formula semua-dalam-satu yang tinggi kalsium dan protein untuk membantu meningkatkan mobiliti dan kekuatan.6

IKLAN

Menurut kajian, sistem imun kita akan menjadi lemah apabila kita berusia. Biasanya, manusia kehilangan sebanyak 30% sel-sel imun (Sel imun CD3+) pada usia 75 tahun, akibatnya kekuatan tindak balas imun tubuh badan kita juga dikurangkan.7 Tanda-tanda imuniti yang berkurangan termasuk keletihan dan kekurangan tenaga, selesema dan batuk yang kerap, kesakitan otot, penyembuhan luka yang lambat, serta keadaan kulit yang kurang baik (seperti Ekzema).8,9

Imuniti mungkin akan berlemah apabila kita berusia, tetapi ini tidak seharusnya diterima sebagai kenyataan kerana kita sebenarnya mampu mengekalkan sistem imun yang kuat. Pemakanan yang baik dan gaya hidup yang sihat adalah asas-asas untuk meningkatkan imuniti. Sekiranya imuniti dikekalkan pada tahap optimum, separuh kedua kehidupan selepas usia 40 tahun boleh kekal menarik dan produktif.

IKLAN

Susu nutrisi dewasa PROVITAL Immuna Plus boleh didapati dalam pek 480g dan 960g yang terdapat di pasar raya besar, farmasi dan kedai perubatan Cina di seluruh Malaysia, serta kedai dalam talian rasmi Mead Johnson. Bersempena dengan pelancaran, pelanggan dapat menikmati potongan harga sebanyak istimewa sebagai harga pengenalan khas dari bulan Julai hingga Ogos.

Untuk maklumat lanjut tentang susu nutrisi dewasa PROVITAL Immuna Plus, klik SINI atau ikuti halaman Facebook Provital Malaysia

Rujukan:

  1. Fuller R et.al. Nutrition 2012;28(6):665-9.  2) Guillin OM et.al. Nutrients 2019.  3) Carr AC, Maggini S. Nutrients 2017; 9(11). 4) Fuller R et.al. Nutrition 2012;28(6):665-9. 5) Talbott SM, Talbott JA. J Am Coll Nutr. 2012:31(4):295-300. 6) Deer RR, Volpi E. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2015 May;18(3):248-53. 7) Qin L. et. al. Aging 2016. Vol 8 No.5. 8) Penn Medicine. 6 signs you have a weakened immune system. 9) LJFW Versprille et.al. Int. J. Environ. Res. Public Health 2019