Nadi Anaqi anak kepada pengacara program Pa&Ma TV, Shera Aiyob dan Zahiril Adzim telah memecahkan botol minyak wangi milik ibunya. Namun yang mencuit hati ibunya apabila Anaqi memujuk setelah Shera agak sedih dan kecewa dengan perbuatanya.

Tindakan Anaqi yang comel untuk memujuk ibunya telah dikongsikan oleh Shera di laman instagramnya.

Dia hempas beg mommy

Mungkin dia tak sengaja tapi

Pengajaran untuk dia

Cerita siang tadi.

Siapa yang tertengok instastory Mommy tadi mesti tahu kes hempasan handbag Mommy oleh Anaqi. Secara tidak sengaja mungkin tapi walau apapun tetap perlu dijadikan pengajaran untuk dia supaya lebih berhati-hati.

Dia cuba membeli jiwa momm

Sebelum berlakunya insiden tersebut, Mommy and Anaqi dah plan nak beli aiskrim. Tapi bila dah jadi, memang tak dapatlah sesi beli aiskrim tu.

Bila dah sampai bazaar, dan dalam kesibukan Mommy melayan customer yang singgah di booth, rupa-rupanya dalam diam ada percubaan membeli jiwa Mommy oleh Anaqi. Idea dia sendiri, tanpa bantuan sesiapa. Disuruhnya Mommy baca, tersengih dan berbungalah hati Mommy.

Ais krim kad untuk mommy

Alahai anak, siap buat ice cream card bagai semata-mata nak dapatkan juga aiskrim tu. Hurmmm, tengoklah esok macam mana kalau mood Mommy baik.

Yang penting, tiba-tiba dia tulis Daddy’s song ‘Nak Ke Taknak Lepak Mamak’ tu dah kenapa??? Apakah??? Nampak sangat Daddy selalu nyanyi lagu tu dengan Anaqi.

Sumber: Shera Aiyob

 

Tinggalkan Komen