Gigi anak kecil yang baru hendak tumbuh buat gusi jadi gatal-gatal. Bagi meredakan kegatalan gusi ini, apa kata mama buatkan aiskrim dari buah-buahan untuk anak. Sejuk dan meredakan.

Resipi mudah dan sedap dari buah naga dan yogurt yang dikongsikan Aimi Uyu ini mama boleh cuba. Sedap!


Baby gatal gusi nak tumbuh gigi? Jom bagi aiskrim, sesuai baby berumur 8 bulan ke atas.

Uyu cari-cari menu dan jumpa resepi aiskrim ni, boleh lah cuba.

Bahan-bahan:
3@4 sudu yogurt asli
1 cawan susu full cream
Buah naga

Yogurt dan susu blend sekali, atau nak masak dulu susu tu pun boleh, baru blend sekali yogurt.

IKLAN

Buah naga boleh lenyek-lenyek.

Campur dalam bekas aiskrim.

IKLAN

Siap! Mudah sangat kan? Elok kalau anak yang gatal gusi, elok nak melegakan.

Menarik: Sesi Pembelajaran Interaktif, Anak Lebih Yakin Dengan Kelas Bahasa Inggeris di Novakid!

Nak bawa anak dekati alam dan jalan hujung minggu, jom ke Farm In The City.

IKLAN

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa.

Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)