Sebut saja Vitagen, anak-anak melompat suka. Mana taknya, botol kecil dengan rasa air yang sedap buat anak minum berebut. Tak puas minum, apa kata mama buatkan sendiri air ala-ala Vitagen ini.

Resipinya cukup simple. Jom cuba resipi perkongsian Mamaa Sal.


AIR SUNQUICK ALA VITAGEN ANAK TAK BEREBUT MINUM.
Opss, nanti dulu. Kalau pun korang memang dah ramai yang tahu, sokay jee tau. Sal kongsi resepi air sedap ni pada yang belum tahu keasyikkan air ni lagi-lagi musim panas yang amat ni. Subhanallah terik kan.

Sekali try, anak anak kata, sedap nyaaa mama. Nak lagi nak lagi. Rasa pun best. Ikut citarasa tau kalau tak suka manis tu.

Bahan bahan:
Pati sunquick
Susu pekat
Air suam
Ais

IKLAN

Sediakan air suam suam je. Just nice tak panas tak sejuk untuk elakkan susu pecah.

Letak susu dulu, kacau bagi sekata elok.

Kemudian letak ais, baru letak pati sunquick tu.

Boleh perasakan tahap manis dia. Kalau manis lagi tambah je air ye.

IKLAN

Siappp. Sedap minum time panas ni tau.

Ada jugak kata kalau buat air strawberry pun boleh ikut cara ni. Pun sedap dieorang kata. Korang try jela dulu ok. Tak salah cuba.

Moga resepi mudah air ala ala vitagen ni boleh buat anak anak puas minum tak berebut tak cukup cukup kan beli 5 pek tu hehe.

IKLAN

Menarik: Popis Coklat Versi Baby Untuk Minum Petang, Anak-Anak Confirm Suka!

Tak sabar tunggu baby lahir, nak persiapkan mental dan fizikal sebelum si manja lahir nanti. Mahu belajar segalanya tentang ilmu persediaan urus bayi selepas lahir? Jom sertai E-Workshop Pa&Ma: Misi Mama Sambut Baby! Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-e-workshop-misi-mama-cantik-sihat/

Mesti korang teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000. Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!