Umum mengetahui penyanyi Ainan Tasneem bakal melahirkan anak kembarnya sedikit masa lagi. Namun dalam keterujaan menyambut kelahiran bayi kembarnya, Ainan meluahkan rasa kebimbangannya pada anak sulungnya, Ainan Salsabiela.

Menerusi instagram miliknya, pelantun lagu Aku Suka Dia itu meluahkan rasa kebimbangannya. Bimbang anak manja yang selama ini menjadi pendamping setianya merajuk hati dengan dua adik kembar yang bakal dilahirkan kelak.

Risau anak kecilnya itu rasa terpinggir dan kurang beri perhatian kepadanya kelak. Begitu kongsi Ainan.

“Ainan Salsabiela, ummi loves you so much! Eventho rasa excited sangat nak tunggu baby kembar lahir tapi serious bermacam perasaan Ainan terhadap anak sulung yang tersayang ni. Mixed feeling sungguh!

“Risau sangat kalau nanti kita terkurang bagi perhatian pada dia. Taknak dia rasa macam terpinggir,”kata Ainan menerusi satu entri di instagramnya.

Dalam pada itu, Ainan juga berpendapat sokongan kuat suami perlu bagi mengelakkan hal semacam ini terjadi pada anak sulungnya.

IKLAN

“I think husband & wife memang kena jadi tag team dalam menangani benda ni. Contohnya time si ibu tu sibuk uruskan anak-anak yang baru lahir, yang si bapa boleh bagi sepenuh perhatian dekat anak yang sulung.

“Kalau ada apa-apa aktiviti yang melibatkan anak yang baru lahir mungkin boleh ajak yang sulung ni pun untuk join sekali. So dia rasa macam dia pun penting dalam setiap apa yang kita lakukan dengan anak yang baru lahir.

“Takdela dia rasa macam adik-adik dia tiba-tiba rampas segala perhatian yang dia dapat selama ni kan,”kata Ainan lagi.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINAN TASNEEM ♡ (@ainantasneem92)

Ainan juga turut bertanyakan tip dan perkongsian dari pengikutnya di instagram. Rata-rata ada yang berkongsi tip dan meminta agar Ainan membelikan mainan dan sebagainya agar Salsabiela merasa tidak terpinggir.

Tip ini boleh juga dijadikan panduan untuk ibu yang bakal melahirkan anak kedua, sama seperti Ainan.

Terdahulu Ainan Tasneem mendirikan rumah tangga bersama Mohammad Ariffudin Mohammad Swaimi pada tahun 2017. Mereka kini dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang diberi nama Sasabiela pada 2 Mac 2018.

Semoga kelahiran bayi kembar Ainan dipermudahkan kelak.

Artikel berkaitan:Setiap Hari Sakit Pinggang & Belakang, Ainan Tasneem Terpaksa Pakai Penyokong, Tak Sabar Tunggu Baby Kembar!

Doktor Cakap Salah Satu Bayi Kembar Kecil Sikit, Bimbang Kena Bersalin Awal, Ainan Tasneem Mohon Doa Dari Semua!

Nak macam-macam info? Jom join telegram Pa&Ma D Parents https://t.me/pamadparents