
Roti Titab atau Roti Bakar Telor Bergoyang memang cukup popular di kedai. Namun macam mana cara hendak membuatnya sendiri. Lagi mudah rupanya menggunakan air fryer. Macam mana nak buat?
Jom cuba ikuti perkongsian resipi Fatin Idrus ini. Simple dan cepat!

Kalau saya panggil macam tu tapi ada yang panggil Roti Titab, Roti bakaq teloq goyang kan?
Saya cuba guna air fryer untuk bakar roti dan buat telur separuh masak. Yang ada air fryer boleh cuba, takdela beli tersimpan buat hiasan je kan. 😅 Gitchuu.
Bahan-bahan:
Telur
Masa – 8 hingga 10 minit
Suhu – 100′ c
Roti
Masa – 6 minit
Suhu -180′ c

Mula-mula masak dulu telur dengar air fryer selama 8-10 minit denga suhu 100’C (ikut air fryer masing-masing. Ketepikan.

Lepas tu potong keliling roti dan sapu sedikit marjerin atau butter.

Boleh terus bakar roti, suhu 180’C saja selama 6 minit.

Pecahkan telur atas roti dan letaklah sekaya di kiri kanan. Memang layan!
Selamat mencuba!
Menarik: Ayash Senyum Dekat Siapa Tu, Majlis Tahnik & Cukur Jambul Ayash Affan Cantik Serba Putih!
Nak bawa anak dekati alam dan jalan hujung minggu, jom ke Farm In The City.

Teruja nak dapat baby, tapi masih banyak persiapan yang perlu dibuat. Mental dan fizikal pun kena mantap sebelum si manja lahir nanti. Mahu belajar segalanya tentang cara-cara menguruskan bayi baharu lahir?
Jom sertai E-Workshop Pa&Ma : A-Z Uruskan Newborn Baby! Daftar sekarang di https://toko.ideaktiv.com/product/urus-newborn-baby-a-z/
Mama jom rileks jap, klik link NI!
Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)
Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download
sekarang!



Blend nasi dengan air sampai hancur.
Masukkan gula. Blend lagi.
Dalam bekas lain, satukan tepung gandum, tepung beras dan yis mauripan.
Masukkan bahan blend ke dalam bahan tepung. Sebatikan.
Sebatikan dan perap sekejap selama 3 jam.
Bahagikan kepada 4 bahagian dan warnakan.
Masukkan dalam acuan yang disapu minyak.
Kukus 15 minit. Siap!











2. Tumiskan bahan yang ditumbuk tadi dan halia hingga garing dan berbau wangi.
3. Masukkan ayam, biarkan seketika, baru masukkan air. Biarkan sehingga mendidih dan merenih.
4. Kemudian masukkan sos ikan, kicap manis dan gula melaka.
7. Ok, untuk hidangkan mee celup ni ada kekdahnya tau. Mula mula ambil mee yang dicelur dan letakkan ke dalam mangkuk.
10. Boleh juga dimakan bersama sambal kicap. Memanggg paduuuu bebb, berpeluh dahi. Ok, selamat mencuba ye. Jika nak kongsi dipersilakan.
(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (
