Tidak mahu terlambat, pasangan selebriti Indonesia, Aurel Hermansyah dan Atta Halilintar sudah mempersiapkan sebuah rumah untuk menyambut kelahiran bayi perempuan pertama mereka dengan membina sebuah rumah agam bak istana.

Rumah yang dibina semewah hotel lima bintang yang bakal disiapkan tidak lama lagi itu berlokasi di Bali, malah turut dikenali sebagai Rumah Baby AHHA.

Menurut kata Atta dan Aurel, rumah yang mula di bina pada tahun 2020 itu adalah kerja keras mereka selama 14 tahun. Tertunda sekian lama sejak pandemik, kini pembinaan Rumah Baby AHHA diteruskan semula.

Paling menarik, ia merupakan ilham selebriti Raffi Ahmad yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan termasuk ruang bawah tanah yang mana menempatkan bilik-bilik untuk dihuni oleh para pekerjanya serta kemudahan lif bagi urusan turun naik yang lebih lancar dan cepat.

Menurut kata Atta lagi, ruang bawah tanah itu juga bakal menjadi ruang pejabatnya dan pelbagai urusan kerja. Manakala di bahagian atasnya pula merupakan ruang khusus untuk seisi keluarga.

IKLAN

Bukan hanya lif, bahkan pelbagai bilik untuk bersantai seisi keluarga turut sama diwujudkan termasuklah arena billiard, kolam renang serta jakuzi.

Manakala bahagian atas pula dilengkapi dengan bilik solat serta padang futsal. Dapatlah pasangan ini bersantai sambil bermain bersama si comel mereka kelak.

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Atta Halilintar (@attahalilintar)

Atta dan Aurel yang bakal melahirkan cahaya mata perempuan mereka mengumumkan kehamilan pada Ogos lalu selepas mengalami keguguran pada kandungan pertama.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 3 April lalu di sebuah hotel di Jakarta.

Menarik: Ingat Senaman Biasa, Rupanya Aktiviti Lompat Bintang Bantu Otak Anak Hebat, Power Sungguh!

IKLAN

Peranan ibu ayah dalam kehidupan anak-anak sangat besar. Setiap apa yang kita sediakan untuk anak menentukan masa depan mereka. Itulah sebabnya kita dianggap seperti SUPERHERO pada mereka. Dengan hanya RM20, banyak ilmu yang akan mama papa dapat. Yang paling best, akan dapat AKAUN SSPN secara automatik!

Untuk mendaftar, klik https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-detik-indah-bersama-si-manja/

Mama jom rileks jap, klik link NI!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @attahalilintar