Tiada yang lebih menggembirakan buat seorang kanak-kanak yang sakit selain dapat bertemu dengan selebriti diminati. Seperti dikongsikan oleh pelawak terkenal Zizan Razak yang berpeluang menziarahi peminat ciliknya, Adik Puteri Nur Zulaikha, 10 tahun di Hospital Port Dickson.

Zizan ke hospital tersebut bagi memenuhi permintaan Puteri yang menghidap jangkitan kuman pada paru-paru. Zulaikha memang sudah lama teringin untuk berjumpa dengan pelakon dan pelawak tersebut.

Puteri terkena jangkitan kuman pada paru-paru ketika berusia lima bulan disebabkan kencing tikus. Menurut doktor, keadaan kesihatan adik Zulaikha merosot sejak kebelakangan ini.

Perkongsian video yang dimuat naik oleh pelakon Bulan & Pria Terhebat menerusi Instagramnya itu menunjukkan dia sempat berbual sambil mengisi masa bersama Zulaikha selain sempat membuat panggilan video dengan beberapa selebriti lain seperti Johan dan Aedy Ashraf.

Dalam video itu juga, Zizan tidak dapat menahan sebak ketika Puteri menitipkan doa buat dirinya.

Zizan turut menyeru semua follower mendoakan agar dipermudahkan urusan rawatan Puteri dan semoga diberikan kesembuhan atas penyakit yang dihidapi.

IKLAN

TANGISAN YANG DILUAR KAWALAN

“ Terima kasih adik Puteri ku sayang diatas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd untuk melawat adik puteri.

“Setibanya sy disana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah.

“Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu. Berbagai soalan pada doctor saya tanya untuk tahu bagaimana cara untuk pulihkan adik puteri dari keadaan sekarang. Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin.

Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar. MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup.

“Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah. 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️ Amin..,” tulisnya.

 

 

View this post on Instagram

 

Terima kasih adik Puteri ku sayang diatas doa yang benar buat uncle Zizan rasa sangat menusuk ke hati. Dari awal lagi Zizan rasa sayu ketika perjalanan menuju ke hospital pd untuk melawat adik puteri. Setibanya sy disana niat ingin hiburkan Puteri tetapi lain jadinya. Hilang lawak saya yang menitis cuma air mata yang mencurah. Ya Allah. Cuma Allah sahaja tahu perasaan saya ketika itu. Berbagai soalan pada doctor saya tanya untuk tahu bagaimana cara untuk pulihkan adik puteri dari keadaan sekarang. Mahu lihat peminat syurga Zizan ni sihat secepat mungkin. Dengan Kuasa Allah tiada yang mustahil. Ya saya yakin. Amin. Juga terima kasih pada @jozlynnhanania kerana sempat hiburkan adik puteri comel ini. Tak lupa pada @aedyxashraf sempat melayan dan bertanya kabar. MashAllah. Kuat betol semangat adik puteri untuk terus berjuang untuk hidup. Saya benar benar menyeru buat semua followers saya untuk doakan supaya Adik Puteri Nur Zulaika supaya dipermudahkan selaga urusan dan kesihatan anak syurga ini sembuh secepat mungkin. Ya Allah makbulkanlah doa ini ya Allah. 😭😭😭😭😭❤️❤️❤️❤️ Amin..

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

Sebelum itu, Zizan juga turut memuat naik beberapa keping gambar bersama Puteri yang turut mendapat lebih dari 100 ribu tanda suka dan lebih dari 500 komen.

“Harini Zizan datang melawat peminat setia Zizan. Iaitu Puteri Nur Zulaika. Zizan minta semua mendoakan supaya adik puteri sihat dan sembuh secepat mungkin seperti kita semua.

“Semoga Allah makbulkan doa kita semua. Amin. #zrcharity,” tulisnya lagi.

 

 

Sumber: Instagram Zizan Razak