Disaat kita menyediakan segala keperluan dan kehendak anak-anak kita, ada anak-anak lain yang dahagakan perhatian dan kasih sayang tanpa kita ketahui nasib mereka.

Anak-anak yatim yang kini menghuni Rumah Asnaf dan juga di rumah anak yatim antara yang amat memerlukan perhatian dan bantuan dari kita. Lebih-lebih lagi ketika pandemik melanda dunia ketika ini.

Menyedari akan kekurangan ini, pelakon Anzalna Nasir tampil berkongsi rezeki bersama anak-anak di penghuni Rumah Asnaf dan Anak Yatim Nur Qasih baru-baru ini.

Kata Anzalna, dia berasa cukup teruja apabila berpeluang untuk menyumbang barangan seperti pakaian baru dan juga permainan buat anak-anak yatim di pusat kebajikan tersebut.

Menerusi Instagramnya, Anzalna turut memuat naik video ketika menziarah anak-anak yatim di pusat itu.

” Berkongsi rezeki.

IKLAN

” Kami beli di atas permintaan mereka. Hopefully they are happy.

” Thanks @nadia for doing this with me,” kongsinya.

Seronok melihat anak-anak gembira menerima baju dan mainan yang diminta mereka. Tidak hanya membeli bahkan Anzalna sendiri turun padang untuk memberi bantuan ini tanda keprihatinannya pada anak-anak yang memerlukan ini.

IKLAN

Usaha murni ibu kepada Mohamad Eidrees ini sememangnya patut dipuji malah diteladani oleh individu berkemampuan lain.

Dalam pada itu, perkongsian video Anzalna itu menerima lebih 214 000 tanda suka daripada seluruh pengikutnya.

Rata-rata memuji tindakan Anzalna itu dan turut berkongsi kesedihan melihat wajah-wajah gembira ketika kanak-kanak ini menerima hadiah mereka.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anzalna Nasir (@anzalnanasir88)

Terdahulu, Anzalna mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Mohamad Hanif Mohamad Zaki pada 21 Februari 2016. Mereka kini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki, Mohamad Eidrees yang dilahirkan pada 31 Mei 2019.

Artikel menarik: Alhamdulillah Syukur Ke Hadrat Ilahi, Isteri Selamat Bersalin Secara Normal, Ameer Forteen Timang Anak Kedua

Please lah Rindu Mak, Pertama Kali Hantar Anak Pada Pengasuh, Syafa Nisa Rasa Hiba

Nak relaks, jom cuci mata di SINI.

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @anzalnanasir88