Kalau dulu peminat hanya menyaksikan Fad Bocey di pentas bersama rakan-rakannya, Abam dan Achey, kini Fad muncul sebagai pengacara program Pa&Ma TV bersama isterinya Syaheera A Rahman pula.

Aksi kedua-duanya sebagai pengacara memang cukup menarik. Masing-masing tidak kekok dan lokek untuk berkongsi ilmu dalam Pa&Ma TV.

 

Paling menarik, luahan hati Syaheera yang nyata cukup teruja dan berdebar dengan pengalaman baru ini.

” Tak sangka rezeki dapat rasa jadi pengacara. Selalu komen Fad ja atas pentas, jangan macam ni jangan macam tu, sekarang Fad pulak yang komen balik ?.

Terima kasih untuk komen-komen ,insyaAllah akan diperbaiki lagi . Jangan lupa episod pertama tau 12hb March. Its good untuk bakal jadi parents. Macam-macam kami akan kongsikan.

Truly saying, berapa kali kita beranak pun tetap kita kena belajar. For me, even second baby tapi banyak yang macam eh masa bersalin dulu taktau pun. So episod kali ni semuanya pasal kehamilan. Excited nak kongsi dengan korang.

Sanggup Drive Jauh Ketika Hamil


Dalam pada itu, Syaheera juga sempat berkongsi kisahnya mengandungkan anak kembar dan anak kedua mereka, Nur Aminah Misyal, 1 tahun.

“Berbeza rasanya bila sudah ada anak kembar dan kini pula dengan Aminah. Dulu semua kerja jadi double, rasa tak menang tangan nak uruskan anak-anak. Saya terpaksa bahagikan kerja bila anak jaga waktu malam, Fad jaga dan uruskan Hayyan manakala saya pula jaga Zayyan. Kini dengan Aminah saya lebih fokus untuk handle dia.

Kalau ikutkan masa mengandung pun banyak bezanya. Masa mengandung kembar saya alami alahan sampai kandungan saya sembilan bulan. Saya memang tak kuat. Tapi bila mengandungkan Aminah saya jadi lebih kuat dan alahan pun hanya pada trimester pertama sahaja.

Paling seronok saya cukup kuat malah sanggup untuk memandu sendiri bersama Hayyan dan Zayyan kemana-mana. Pernah saya memandu sendiri ke Penang gara-gara craving nak makan sesuatu. Saya memang tak ada masalah ketika itu,” kata Sya berkongsi.

Begitulah kalau sudah teringinkan sesuatu. Ibu muda ini juga cukup aktif bersama tiga anaknya. Walaupun dibantu oleh pembantunya namun Sya akui dia senang menguruskan ketiga-tiga anaknya sendiri.

Jangan lupa saksikan perkongsian lebih daripada Sya dan Fad mengenai kehamilan menerusi Pa&Ma TV Musim ke 4 yang bersiaran setiap Selasa jam 12 tengahari. Aksi Sya dan Fad memang cute, kelakar habis!

 

 

 

Tinggalkan Komen