Akhirnya Ammar pergi jua, Allah sebaik-baik perancang. Pemergian Ammar Zulhairy atau lebih dikenali sebagai adik Ammar yang menghidap dua kanser pada Mac lalu disahkan meninggal dunia pada jam 5.05 petang Sabtu.

Ammar yang baharu berusia empat bulan menderita dua kanser iaitu tumor Maglinant Rabdhoid dan tumor otak setelah menjalani pemeriksaan mesin pengimbas tomografi berkomputer (CT Scan).

ARTIKEL BERKAITAN [Ammar Ada Tempoh 6 Bulan Saja. Doakannya Kuat Walaupun Doktor Cakap Tiada Harapan]

IKLAN

Menurut perkongsian mummy Ammar di instagram ieraaqila, Ammar telah pergi menghadap penciptanya pada Sabtu petang di sisi ibu bapanya dalam keadaan yang sangat tenang.

“Assalamualaikum semua, anak kesayangan kami (our beloved) Ammar Zulhairy sudah pulang ke negeri abadi tepat jam 5.05 petang di samping mummy dan abi dengan sangat-sangat tenang.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ira A. (@ieraaqila)

“Redha okay semua? Ammar sayang awak (love you) 3,000,” luahnya.

Sebelum ini, pada 31 Mac lalu, mummy Ammar telah berkongsi yang doktor merawat Ammar memaklumkan bahawa tiada rawatan yang boleh dijalankan ke atasnya dan Ammar dijangka mempunyai masa enam bulan sahaja untuk hidup.

IKLAN

Doktor menasihatkan supaya Ammar dibawa pulang ke rumahnya dan menghabiskan masa bersama-sama keluarga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ira A. (@ieraaqila)

Walaupun perit untuk dilalui, tapi persediaan itu telah dibuat oleh kedua ibu bapa Ammar dengan berusaha untuk mengembirakan anak syurganya itu.

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)