Biar selama mana pun sesebuah perkahwinan itu, perlulah sentiasa ada usaha dari kedua-dua suami isteri untuk menyemarakkan rasa cinta antara mereka. Tidak bolehlah kalau berkahwin sudah lama, kononnya dah tiada apa lagi untuk dimanjakan atau nak romantik-romantik. Salah tu ya!

Menerusi perkongsian seorang suami, Mohd Fhais Salim, beliau berkongsi jika seseorang suami itu sentiasa ‘berkepit’ dengan si isteri maka rezeki juga akan semakin mendekat dengan mereka. Bukanlah sampai naik rimas isteri kita tu, tapi sekurang-kurangnya mereka tahu yang rasa cinta suami tidak pernah pudar buat mereka.

 

Berkepit dengan Isteri, Barulah Rezeki Sentiasa Berkepit Dengan Kita.

Perkahwinan sepatutnya membuka pintu rezeki seluas-luasnya tapi kerana hubungan suami isteri renggang pintu rezeki menjadi sempit. Mulalah jadi bibit bibit perpisahan apabila banyak musibah berlaku.

Artikel Menarik: [Tahniah Madammu! Perjalanan IVF Penuh Liku Berhasil, Dirinya Kini Hamil 5 Minggu]

Suami Nak Rezeki Lebat Tak Pernah Habis, Kena Selalu ‘Berkepit’ Dengan Isteri!
Kredit foto: Facebook Mohd Fhais Salim

Ramai suami isteri berpecah belah kerana dah tak mahu berkepit macam masa mula-mula kahwin dulu. Anak ramai atau tak ramai bukan alasan malu nak berkepit nanti anak-anak pandang.

Menurut kata Pakar Motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pelukan dan sentuhan suami kepada isterinya ada banyak kebaikan kepada si isteri juga kepada si suami.

6 Amalan suami isteri yang ada kebaikan
dari segi psikologi dan saintifik :

𝟏. 𝐈𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐦 𝐝𝐚𝐧 𝐜𝐢𝐮𝐦 𝐭𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧 𝐬𝐮𝐚𝐦𝐢
Isteri yang salam, cium dan peluk suami selama 10 saat setiap pagi menghasilkan banyak “hormon endorfin”.
Hormon endorfin ini dapat membantu isteri turun berat badan dan mengurangkan keresahan.

Tak perlu ubat atau tahan lapar kalau nak kurus, beri suami sentuh anda dah cukup. Lebih kerap lebih baik, kurus dapat pahala pun dapat..

IKLAN

𝟐. 𝐓𝐢𝐝𝐮𝐫 𝐛𝐚𝐰𝐚𝐡 𝐤𝐞𝐭𝐢𝐚𝐤 𝐬𝐮𝐚𝐦𝐢
Isteri yang ada masalah tidur boleh cuba cara ini, kerana tidur di bawah ketiak suami boleh beri anda tidur yang lena dan tenang kerana adanya “Hormon Bau Phero”.

Bukan itu sahaja bau phero suami dapat meredakan stress ada sepanjang hari buat kerja rumah. Cubalah, dapat pahala lagi..!

𝟑. 𝐉𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧 𝐦𝐚𝐥𝐮 𝐦𝐚𝐧𝐝𝐢 𝐛𝐞𝐫𝐬𝐚𝐦𝐚
Mandi bersama suami isteri yang sah adalah sunnah dan dapat pahala. Selain dari itu proses mandi yang mesra dan intim dapat mengurangkan stress isteri dan suami.

Bukan sahaja dapat dibersihkan bahagian belakang badan malah dari segi saintifik proses mandi bersama akan membuat jantung lebih sihat.

 

𝟒. 𝐉𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧 𝐭𝐚𝐡𝐚𝐧 𝐤𝐞𝐧𝐭𝐮𝐭 𝐝𝐞𝐩𝐚𝐧 𝐩𝐚𝐬𝐚𝐧𝐠𝐚𝐧
Suami jadi yakin setia bersama isteri apabila pertama kali nampak dia kentut. Suami yakin berkompromi dengan “bencana” apa pun bersama isterinya selepas ini.

IKLAN

Suami isteri merasa lebih bebas melakukan apapun. Kerana hubungan yang sihat dalam keluarga asasnya adalah ketulusan dan kepercayaan.

Wanita selalu ingin tampil cantik. Lelaki selalu ingin tampil gagah. Satu kentut tidak akan mengubah keadaan itu menjadi sebaliknya.

Artikel Menarik: [Jangan Anggap Remeh, Ada Risiko Ginjal Rosak Kalau Kencing Kotor Waktu Hamil]

𝟓. 𝐒𝐮𝐚𝐦𝐢 𝐩𝐞𝐥𝐮𝐤 𝐝𝐚𝐧 𝐜𝐢𝐮𝐦 𝐩𝐢𝐩𝐢 𝐢𝐬𝐭𝐞𝐫𝐢
Ramai suami yang tidak tahu tapi setiap pelukan mesra suami dapat mengeluarkan “hormone oxytocin” ia mampu membuatkan isteri rasa bersemangat dan bertenaga.

Setiap sentuhan suami di pipi, pinggang, peha dan punggung dapat buat isteri kembali bertenaga walaupun setelah seharian bekerja.

𝟔. 𝐒𝐨𝐥𝐚𝐭 𝐛𝐞𝐫𝐣𝐞𝐦𝐚𝐚𝐡 𝐬𝐞𝐥𝐚𝐥𝐮
Lalukan solat berjemaah bersama sekerap yang boleh. Kerana satu jaminan yang kita boleh beri pada isteri iaitu kita mahu bawa mereka ke syurga bersama.

IKLAN

Solat berjemaah juga mengeratkan silaturrahim dan buat isteri lebih taat dan setia pada suami yang memimpin mereka ke jalan Allah. Suami layanlah isteri macam RATU, barulah rezeki yang datang macam RAJA.

Suami Nak Rezeki Lebat Tak Pernah Habis, Kena Selalu ‘Berkepit’ Dengan Isteri!
Kredit foto: Facebook Mohd Fhais Salim

Artikel Menarik: [“Bukan Mudah Besarkan Kami.” Buat Kejutan Untuk Parents, Hafiz Mahamad Belikan Kereta]

Setiap pagi bagi isteri anda ketenangan, kekuatan dan semangat dengan pelukan dan ciuman di pipi mereka.

Jangan terkejut lepas ni isteri jadi SUPERGIRL di rumah, comfirm lepas tu rezeki yang datang pun macam SUPERMAN..😁😉

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

Jom, meriahkan Pa&Ma Gala 2022 Reunion X TYT dan anda berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik! Sharing istimewa dari Dayah Bakar & Tasha Manshahar tentang cara penjagaan anak serta demo urutan istimewa dari Aunty June (TYT).

Daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-gala-2022-reunion-x-tyt/

Suami Nak Rezeki Lebat Tak Pernah Habis, Kena Selalu ‘Berkepit’ Dengan Isteri!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI