Perdebatan mengenai suami yang dikatakan dayus jika membiarkan isteri bersalin dengan seorang doktor lelaki yang hangat diperkatakan kini membuka pelbagai reaksi orang ramai.

Namun rata-rata ramai yang menolak mentah-mentah apa yang diperjelaskan oleh seorang ustazah menerusi satu perkongsian videonya.

Perkongsian seorang ibu ini ternyata banyak benarnya. Usah mengulas mengenai hukum kerana kita bukan ahli yang layak untuk membicarakannya. Sebaliknya kenangkan di posisi suami pula ketika saat isteri bersalin. Banyak yang suami korbankan, usah tambah bebana mereka. Jom ikuti perkongsian ini.


“Suami dayus bila isteri bersalin dengan doktor lelaki”

Bonda taknak ulas tentang hukum, sebab kita bukan ahlinya dan logiknya, untuk kita ada kebebasan memilih, selalunya mestilah merujuk kepada hospital swasta kan?

Bonda cuma nak sampaikan, yang paling terkesan dengan “statement” di atas adalah suami yang buat persediaan sehabis baik dari segi kemudahan isteri berpantang, bantu isteri sepanjang tempoh mengandung & segala kos yang tertunggak untuk menjaga 2 nyawa yang terdedah bahaya sepanjang mengandung & bersalin.

“Suami Nakkan Yang Terbaik” Bukan Dayus, Suami Berkorban Lebih Dari Mampu Untuk Persiapan Isteri Bersalin!

Kita tak tahu berapa banyak lebihan masa dia bekerja untuk tampung belanja selepas bersalin, belum termasuk yang terpaksa meminjam sana sini.

Bercakap tentang hospital swasta, bagi sesetengah orang, RM4k itu mungkin belanja biasa bagi dia, tapi untuk sesetengah yang lain, RM400 pun jarang-jarang sekali boleh dibuat simpanan.

IKLAN

Respon netizen rata-rata sangat “amazing”, mereka berpijak di bumi yang nyata, they stand for their husband for being responsible: meletakkan nyawa isteri dan anak sebagai yang pertama.

MENARIK:

Anak Sesak Nafas Lepas Makan Jeli, Terpaksa Masuk Zon Kritikal Hati-Hati Pilih Makanan Anak!

Daddy Ke Yang Salah, Mula-Mula Setuju, Bapa Serba Salah Anak Menangis Lepas Potong Rambut!

Dah Pregnant Waktu Tu Tapi Belum Tahu Lagi, Percutian Ke Bangkok Buat Fazura Terkenangkan Momen Hamil

Mereka tahu kerja keras suami di balik tabir, mereka tahu bebanan suami yang jarang-jarang dirungut pada isteri.

Bonda juga ada pengalaman bersalin dengan doktor lelaki asbab memerlukan kepakarannya sewaktu waktu genting melahirkan Mujahid sambil belajar, 8 tahun yang lepas.

IKLAN

Tiada suami yang sengaja mempertaruhkan fizikal dan aurat isteri yang menjadi pelindung kepada nyawa yang dikandung 9 bulan.

Yang suami nakkan hanya yang terbaik kerana bebanan menanggung & melindungi terletak di bahu suami.

“Suami Nakkan Yang Terbaik” Bukan Dayus, Suami Berkorban Lebih Dari Mampu Untuk Persiapan Isteri Bersalin!

On top of everything, bersalin ini ikut rezeki masing-masing, you can PLAN everything, but on the day of event, apa sahaja bisa berlaku.

Ada duit beribu ringgit di tangan, tak menjamin segalanya bakal berjalan dengan lancar sewaktu proses bersalin.

Yang pergi cukup 2 nyawa, tetapi pulang dengan kurang satu nyawa pun ada. Jadi pada bonda, berhati hatilah apabila berkata sesuatu yang bukan menjadi bidang kita.

IKLAN

Risau apa yang kita sebut, menjadi ujian buat kita atau pun keturunan kita.

Terima kasih pada para suami yang berhempas pulas menyediakan yang terbaik buat isteri yang mengandung & bersalin, mereka terbaik!

“Suami Nakkan Yang Terbaik” Bukan Dayus, Suami Berkorban Lebih Dari Mampu Untuk Persiapan Isteri Bersalin!

Jom, join Gathering Ibu Hamil Menawan sekarang! Banyak aktiviti dan hadiah menarik menanti dan penampilan istimewa Pn. Nad Masrom.

Klik DAFTAR segera di https://toko.ideaktiv.com/product/gathering-mama-hamil-menawan-pama-x-numom/

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Sumber: @bondaumirahtaib