Kita selalu nampak salah suami. Pada kita ada sahaja yang tak kena di mata kita. Mungkin semuanya disebabkan kita kepenatan menguruskan anak dan rumahtangga sehingga kita asyik nampak suami salah.

Di bulan yang baik ini, ada baiknya kita simpan sedikit rasa ketidakpuasan hati. Hargailah suami, pemberian Allah SWT buat peneman hidup kita.

Perkongsian Pn Huda Zainal ini sememangnya benar-benar belaka. Ikuti perkongsiannya.


Antara perkara yang kerap saya hilang syukur. Perkara yang saya tak hargai. Ada suami yang baik. Asyik nampak salah. Asyik nampak kurang. Asyik nampak buruk.

Dan setiap kali ada perkara yang saya tak puas hati dengan suami. Setiap itu, Allah hantar kawan-kawan mengadu domba perihal suami mereka.

Kawan mengadu. 15 tahun kawin. Duit rumah bayar separuh-separuh. Saya tak pernah keluar 1 sen untuk penginapan.

“Suami Nampak Je Kekurangan Kita Tapi Dia Diamkan” Luahan Hati Seorang Isteri, Jarang Nak Kongsi!

Kawan cerita. Anak nak masuk sekolah. Suami buat tak endah. Terpaksa keluar duit sendiri. Saya? Tak pernah ambil tahu yuran pendidikan anak-anak.

IKLAN

Urusan utilities, urusan service kereta, hatta income tax saya, 100% suami uruskan.

Mana saya nak pergi, jika suami ada. Suami hantar. Sehabis usaha supaya saya tak bersendirian. Pernah, lebih 8 bulan, tangan ni tak pegang lansung stering kereta.

Semalam suami cakap, buat saya menangis. “Dalam dunia ni tak ada yang perfect. Adatlah kalau kita asyik nampak kurang pasangan kita. Adatlah, dekat mata kita ni banyak yang cacat je kita nampak.”

Dan kita sebagai isteri, selalu fokus apa yang suami kurang. Hakikatnya, kita isteri pun banyak kekurangan.

“Suami Nampak Je Kekurangan Kita Tapi Dia Diamkan” Luahan Hati Seorang Isteri, Jarang Nak Kongsi!

Sebenarnyakan, suami ni. Dia nampak je kekurangan kita. Tapi dia diamkan, dia tutup mata. Sebab orang lelaki ni simple.

IKLAN

Kita orang perempuan suka fokus mana pasangan kita kurang. Suka ungkit-ungkit perkara yang dia buat salah.

Hubungan suami isteri ni untuk melengkapkan satu sama lain. Jodoh kita bukan kebetulan. Kelemahan dia kita lengkapkan. Kelemahan kita dia cukupkan.

Bahagia dalam rumah tangga. Kita yang perlu cipta.

Moga kita sentiasa belajar syukur dengan apa yang ada depan kita. Moga Allah kurniakan rumah tangga mawardah sakinah warahmah.

Oops. On the way nak pergi beauty training. Suami macam biasa, dia sentiasa nak tolong hantar. Then dia balik. Habis program dia datang ambil.

Menarik: Kena Marah Dengan Daddy Conteng Pintu Bilik Air, Ramai Terhibur Dengan Jawapan Fatima!

IKLAN

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Biasa dah kita dengar orang memburu malam Lailatulqadar bila akhir bulan Ramadan ini kan? Tetapi kali ini nak kena dengar juga cerita keindahan malam Lailatulqadar yang di kongsikan oleh Mama Irma Hasmie dan adik-adik Bintang Kecil ni.

Apa sebenarnya malam Lailatulqadar dan apa perlu kita buat untuk 10 malam terakhir? Kenalah saksikan sampai habis 1001 Malam Istimewa diserikan oleh KARIHOME.

“Suami Nampak Je Kekurangan Kita Tapi Dia Diamkan” Luahan Hati Seorang Isteri, Jarang Nak Kongsi!

Nak menang cash bernilai RM4000? Jom, hantarkan foto OOTD Sedondon Raya bersama anak anda di 👉🏼 SINI

Kredit: Huda Zainal

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI