Masih ingat kisah adik Aqil Arsyad yang bakal menginjak usia 4 bulan dan memerlukan RM100,000. Perbelanjaan ini sebenarnya untuk membiayai kos membeli mesin khas dari Jerman dan rawatan segera kerana penyakit rare yang dihidapinya iaitu Severe Combined Immuno Dificiency (SCID).

Alhamdulillah dalam perkembangan terbaru yang dikongsikan di Facebook emak saudara adik Aqil, Dr Saleha Idris, dana RM100,000 dah cukup dan kini sumbangan itu sudah ditutup.

Kutipan dana untuk membiayai kos rawatan adik Aqil ini dapat dikumpul sehari sahaja selepas tular di media sosial baru-baru ini berbanding jangkaan awal sekurang-kurangnya seminggu.

Terima kasih semua. Penuh keajaiban dan rakyat Malaysia sangat pemurah. Alhamdulillah kutipan berjaya dalam masa sehari. (update 4.6.2021 jam 7 malam). Terima kasih terus berkongsi kisah Aqil.

Untuk pengetahuan semua, kedua-dua ibu bapa adik Aqil sangat berterima kasih kerana sudi membantu dan mengambil berat mengenai Aqil.

Perkembangan terbaru Aqil pada 7 Jun, nampaknya Aqil semakin kuat. Mungkin ini juga kuasa doa dari semua yang sayangkannya. Ni gambar Aqil terkini. Kiriman ibu buat semua yang ambil tahu dan ambil berat tentang Aqil.

IKLAN

Ibu ayah Aqil masih lagi terharu dan bersyukur atas usaha dan ihsan semua buat Aqil.
Hari ni suhu badan Aqil dah mula ok. Dah boleh angkat kaki. Sudah dua hari minum susu botol.

Terus doakan Aqil sihat. Aqil debar tunggu tarikh rawatan. Sedang tunggu beberapa perkara dari pihak hospital. Sebelum pihak Borderlesscare masukkan duit kepada pihak hospital.

Aqil sekarang duduk wad seorang diri. Tak ada baby lain. Setiap hari Aqil hanya dengan ibu. Ayah pun Aqil tak jumpa 10 hari dah. Dalam bilik Aqil hanya doktor dan nurse yang nak masuk bilik. Kena betul sanitize dan tiada kuman. Betul-betul bersih. Tak boleh sebarang orang masuk. Sangat bahaya untuk Aqil. Sebab dalam badan Aqil tak ada pagar jaga tubuh.

ARTIKEL BERKAITAN [Perlu RM100,000 Dalam Masa Seminggu! Tolonglah Cukupkan Dana Ini Demi Aqil]

IKLAN

Sebelum ini Pa&Ma menyiarkan kisah Aqil yang memerlukan bantuan segera kerana penyakit dihidapinya sangat jarang berlaku. Penyakit adik Aqil ini juga sama seperti apa yang dihidapi oleh arwah kakak yang telah meninggal dunia ketika usianya 3 bulan.

Sebelum ini arwah kakak Aqil mengalami simptom yang sama tetapi waktu itu doktor tak dapat nak sahkan penyakitnya.

Sekarang bila benda sama macam kakak berlaku pada Aqil, baru ibu ayah Aqil tahu kenapa kakak meninggal. Mungkin hikmah Aqil lahir ke dunia dapat jawab persoalan tersebut.

Kredit: Dr Saleha Idris

IKLAN

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu? Just daftar je kat sini https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-aku-tak-takut-beranak/

FREE je tau Webinar ni!!