Tahniah diucapkan buat pelakon, Tasha Shilla yang telah selamat melahirkan cahaya mata pertamanya pada Sabtu lalu.

Putera sulung pasangan itu selamat dilahirkan pada Ramadan ke-12, Sabtu 24 April di Prince Court Medical Centre, Kuala Lumpur.

Melalui Instagramnya, Tasha menyampaikan perkhabaran gembira itu kepada umum. Malah Tasha juga amat berterima kasih kepada semua yang telah mendoakan kesihatannya dan bayi.

“Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah inayahNya dan keizinanNya dapat saya melahirkan anak sulung lelaki kami pada hari Ramadhan ke-12, 1442 AH / hari Sabtu April 24, 2021.

“Terima kasih pada semua yang telah mendoakan kesihatan saya dan keluarga sepanjang masa,” tulisnya berkongsi.

IKLAN

Dalam pada itu, Tasha juga meluahkan penghargaan buat suaminya serta orang-orang terdekat yang sentiasa menjadi penguatnya sepanjang kehamilan dan detik kelahiran bayi sulung mereka.

“Saya sangat hargai pada semua pihak yang telah membantu menyempurnakan proses bersalin ini terutamanya pihak keluarga, sahabat-sahabat, team medical di hospital dan yang paling special dalam hidup saya, Suami Atiq Idris, thank you so much berikan saya semangat, sentiasa membahagiakan saya dan menjadi suami yang soleh. I love you so much.

“Allahumma-la’ quluba aulaadinaa nuuron wa hik-matan wa ahlihim liqobuuli ni’matin wa ashlih-hum wa ashlih bihimul ummah.”

IKLAN

Arti lafaz di atas:

Ya Allah, penuhilah hati anak-anak kami dengan cahaya serta hikmah, dan jadikan mereka hamba-hamba-Mu yang layak menerima nikmat, dan perbaikilah diri mereka dan umat ini melalui mereka,” kongsinya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TASHA SHILLA (@tashashilla)

IKLAN

Pada Disember tahun lalu, Tasha mengumumkan kehamilannya yang ketika itu sudah pun berusia lima bulan.

Terdahulu, Tasha mendirikan rumah tangga bersama suaminya, Muhammad Atiq Idris pada 28 Februari 2020 di Masjid Wilayah Kuala Lumpur. Dan kini cahaya mata sulung ini sudah pastinya menambahkan kebahagiaan buatnya dan suami. Tahniah Tasha dan suami!

Artikel berkaitan: Doakan Yang Baik-Baik Hingga Hari Kelahiran, Bakal Timang Anak Pertama, Tasha Shilla Hamil 5 Bulan

Menghitung Hari, Kandungan Sudah Masuk 32 Minggu, Tasha Shilla Mohon Doakan Kelahiran Bayi Sulung

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Kredit: @tashashilla