Nak kena layan, nak kena peluk, nak kena belai. Memang ibu ayah rasa rimas tapi semua ini hanya sementara sahaja kerana selepas anak-anak dah masuk sekolah rendah, perlahan-lahan dia dah mula ada satu perasaan ‘malu’.

Jadi selagi anak nak dipeluk dan dimanja, layanlah. Tak rugi anak rapat dengan kita kerana inilah momen yang anak akan ingat sampai bila-bila.

Seperti dikongsikan oleh Influencer Parenting, Mohd Fhais, sampai masa nanti anak dah tak kisah di peluk lagi oleh kita sebaliknya dia lebih suka buat hal sendiri.

Sampai masa nanti anak dah tak mahu lagi bertanya apa-apa pada kita sebaliknya kita pula yang banyak bertanya pada dia.

Sampai masa nanti anak dah tak heran lagi nak ngikut kita pergi mana-mana sebaliknya kita pula nanti yang terpaksa ikut dia hendak pergi ke mana.

IKLAN

Waktu Kecil Anak Sekali Saja. Layanlah Puas-Puas! Sampai Masanya Kita Pula Rindu

Sampai masa nanti anak dah jadi sangat susah nak bercakap dengan kita sebaliknya kita pula yang terhegeh hegeh nak bercakap dengan dia.

Sampai masa nanti anak dah tak lagi menagih perhatian kita sebaliknya kita pula yang dahaga perhatian.

IKLAN

Sampai masa nanti anak kita dah tak lagi heran sama ada kita ada atau tidak sebaliknya kita yang selalu rasa terkilan bila anak tak lagi teruja tengok muka kita.

Waktu Kecil Anak Sekali Saja. Layanlah Puas-Puas! Sampai Masanya Kita Pula Rindu

Sampai masa nanti kita akan rasa sangat terkilan apabila masa berlalu begitu cepat di saat kita baru nak menikmati nikmat hidup bersama anak anak.

IKLAN

Hargailah setiap masa, sesungguhnya masa itu sangat berharga.

#KhusyukParenting

Kredit: Mohd Fhais (Influencer Parenting)

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI