Alhamdulillah! Akhirnya pasangan usahawan dan pelakon, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal selamat menyambut kelahiran anak keempat mereka pada pagi 30 November.

Melalui perkongsian di instagram, Aeril memaklumkan keadaan Wawa yang dimasukkan ke hospital awal seminggu dari tarikh jangkaan bersalin susulan mengalami tanda-tanda untuk melahirkan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel)

ARTIKEL BERKAITAN [Kaki Bengkak, Jalan Dah Tak Larat, Wawa Zainal Tunggu Hari Bersalin, Mohon Doa]

“Pagi ni tiba-tiba baby nak keluar.

“Awal seminggu dari tarikh yang diberi. Doakan semuanya selamat,” tulisnya sebelum Wawa selamat melahirkan bayi mereka pagi tadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel)

Bagaimanapun, selepas semuanya selamat, Aeril telah berkongsi fotonya dan bayi yang baru dilahirkan.

“ Assalamualaikum anakku. Terima kasih semua atas doa-doanya,” titipnya.

Sementara itu, di instagram Wawa, dia juga turut berkongsi berita gembira ini dengan memuat naik gambar mereka berdua bersama bayi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wawa Zainal ®️ (@w4w4_zainal)

Sebagai ibu yang dah melalui fasa mengandung dan bersalin sebanyak empat kali, Wawa akui kesakitan bersalin kali ini menyakitkan. Ini kerana rasa kontraksi itu dah mula dirasainya jam 2.00 pagi.

IKLAN

“Alhamdulillah selamat melahirkan pagi tadi.

“Jam 2.00 pagi menahan sakit, tak sampai hati nak kejut Aeril.

“Tunggu la sampai 5.00 pagi, sampai di hospital sudah 9 sentimeter,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AERIL ZAFREL (@aeril_zafrel)

 

“Bersalin kali ni sakitnya lain macam..”

Dalam pada itu, Wawa turut berkongsi proses kelahiran yang disifatkan menyakitkan biarpun dia sudah empat kali bersalin.

IKLAN

“Lain macam sakit dia walaupun anak keempat. Nama belum ada, ada cadangan ke?” tulis Wawa.

“Boboy lah sebab biru..”

Ruangan komen kedua-dua akaun Instagram Aeril dan Wawa dihujani ucapan tahniah dan masing-masing gembira pasangan ini dapat bayi lelaki walaupun mereka belum berkongsi jantina bayi.

Rata-rata peminat Aeril dan Wawa memberitahu, jika di hospital swasta senang nak tahu bayi lelaki atau perempuan, tengok kain bedung sama ada biru atau pink.

IKLAN

Pasangan Aeril dan Wawa Zainal mendirikan rumah tangga pada 2013 dan hasil perkongsian hidup dikurniakan tiga orang anak, Attar, 8, Hayla Maghfiratul Adzkiyaa, 6, dan Aya Soffya, 1.

Kredit: Aeril Zafrel & Wawa Zainal

 

Dah masuk hujung tahun ni, biasanya mama papa pasti buat persediaan anak-anak masuk ke sekolah. Apa yang patut kita nak buat supaya anak-anak tak kekok dan teruja nak ke sekolah?

Jom ikuti perkongsian ilmu bermanfaat dari Dr Tengku Putri Zainab Ab Malek (Pakar Perunding Pediatrik), Pn Nurul Sheriena Musa (Konsultan Perkembangan Kanak-kanak & Terapis Cara Kerja) serta sharing dari selebriti Yana Samsudin bagaimana dia melatih anaknya untuk belajar tiga bahasa. Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/tip-a-z-anak-ready-ke-sekolah/

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents