Sebak, itulah perasaan yang boleh digambarkan saat melihat anak-anak Datin Paduka Eina Azman menangis rindukan Eina dan suaminya yang telah lama berjauhan dengan anak-anak kerana menjalani tempoh kuarantin Covid-19.

Harini, akhirnya Eina dan suami dapat pulang ke rumah setelah sembuh daripada jangkitan Covid-19.

 

Video ini dimuatnaik di Insta story dan jelas kedengaran Eina sedang memujuk anak lelakinya, Karl Kareef (5 tahun). Karl tidak dapat menahan sebak dan menyatakan bahawa dia sangat merindui ayahnya.

“Mommy rindukan awak. Sekarang kami dah negatif. Jangan menangis”

“saya rindukan daddy”

IKLAN

Eina Azman juga meluahkan rasa syukur apabila suami, Dato Paduka Kaiser Gurmeet akhirnya dapat pulang ke rumah setelah 12 hari berada di hospital akibat jangkitan virus Covid-19.

Baginya, saat 12 hari suami terpaksa ditempatkan di hospital merupakan saat yang paling mendebarkan buat dirinya.

Syukur Alhamdullilah selepas 12 hari yang cukup mendebarkan buat diri saya dan keluarga bila memikir kan keadaan suami saya yang kena covid Stage 4 dan paru-paru pun dah merebak 30% dengan oxygen yang turun naik dan doktor pun ada cakap kalau dalam masa 2-3 hari oxygen tak ok suami kena masuk icu.

IKLAN

Kalau boleh saya memang tak nak suami saya di masuk ke icu. Ya Allah saya tak tahu nak cakap mcm mana perasaan ketika itu😭 Hanya Allah saja yang tau perasaan saya yang tak senang duduk. Memikir kan apa patut saya buat. Dan saya dah cuba ikhtiar macam-macam cara untuk cuba sembuh kan suami saya.

Eina sempat meluahkan rasa syukur dan berterima kasih atas doa, nasihat dan segala pemberian daripada keluarga, sahabat dan juga peminat. Baginya, doa orang sekeliling antara asbab dia dan suami mendapat kesembuhan dari penyakit ini.

Di sini saya ingin ucap kan terima kasih banyak-banyak kepada keluarga kawan-kawan, dan semua followers saya yang tak henti-henti mendoakan dan bagi saya macam-macam barang dan tips untuk cuba sembuhkan suami saya🙏🏻

Saya tak mampu nak balas semua whatsapp dan dm. Saya hanya mampu ucapkan terima kasih sekali lagi atas segala doa-doa yang baik untuk diri saya suami, dan bibik-bibik🙏🏻

IKLAN

Dan sekarang ini suami saya pulang ke rumah mungkin juga dari doa-doa u all yang Allah makbulkan🤲🏻🙏🏻 Syukur Alhamdullilah aminnnn-aminnnn aminnnn❤️🤲🏻

Rata-rata rakan artis dan juga warga maya turut meluahkan rasa syukur diatas kesembuhan yang diberikan oleh-Nya kepada keluarga ini. Diharapkan kita sentiasa dalam lindungan Yang Maha Esa dan dijauhkan dari wabak penyakit.

Eina, Suami dan pembantu rumahnya sebelum ini telah disahkan positif Covid-19 manakala anak kembarnya Arianna Aubrey dan Karl Kareef (5 tahun) disahkan negatif Covid-19.

Kredit: Datin Paduka Eina Azma

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)

Pa&Ma BF VIP Eksklusif mengalu-alukan ibu yang sedang hamil dan menyusu anak mendaftar sebagai peserta. Harga promosi pendaftaran peserta hanya RM20 sahaja. Daftar di https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/