Pelakon popular, Nabila Huda meluahkan rasa sedih dan mengakui menyesal kerana tidak berpantang secara betul selepas keguguran lalu sebanyak dua kali.

Nabila atau mesra dipanggil Abil mengakui mungkin faktor usia juga memainkan peranan dan kebarangkalian dia sukar hamil pada usia 37 tahun.

“Ala, kenapa susah sangat ni? Setiap bulan mesti i akan count days and mengharap, tapi tak sangkut jugak.”

Namun menurut Abil yang juga anak kepada Amy Search, penyayi rock no.1 Malaysia mengakui dia tidak terlalu bersedih dan tahu belum tiba masanya untuk mempunyai zuriat pada masa sekarang.

IKLAN

“Tapi Abil take la down sangat, Abil redha senan yang nak bagi rezeki kat kita tu, Dia. Kalau Dia tak bagi, mesti bersebab. Maybe not the time yet.”

“And i think salah tu datang dari Abil juga sebab masa miscarriage 2 times, Abil tak tahu kena berpantang macam orang lepas beranak. I betul-betul tak tahu dan menyesal sangat”

“Maybe tu adalah satu punca kenapa tak boleh pregnant kan?? Hmm ish bencikan bila dah mula fikir negative. Ok kena posituive, sekarang Abil rasa Abil kena pulihkan apa yang patut”

IKLAN

Melalui luahan hati tersebut, Abil mengakui dia terlalu inginkan zuriat dan sanggup berpantang kembali jika itu salah satu rawatan yang membolehkan dia kembali hamil memandangkan lagi 3 tahun dia akan masuk awal 40an.

“Boleh kan walaupun kita dah lama miscarriage tapi kita nak ganti balik pantang tu? Masih tak terlambatkan? Maybe it helps untuk Abil nak mengandung lagi..Abil terlalu nak sangat ada zuriat. Terlalu nak sangat tak tahu nak explain”

“Selagi tak start kerja ni, ada masa lapang banyak ni baik Abil buat package pantang..Abil kena usaha no matter what”

“Lagi 3 years nak masuk 40 ni, i nak anak ramai. Boleh tak anyone suggest contact orang yang jaga pantang best?? Yang macam lepas beranak tu”

IKLAN

Buat masa sekarang dia hanya ingin mencuba rawatan tradisional berbanding rawatan moden kerana dia pernah hamil dan melahirkan anak sebelum ini.

“Or kalau korang ada suggestion, idea untuk Abil DM Please. Just wanna let u guys know, IVF takde dalam list sebab Abil dah pernah melahirkan sebelum ni. So for now, Abil nak usaha dengan cara tradisional dulu”

Menerusi perkahwinan terdahulu, Abil dikurniakan seorang cahaya mata bernama Keisha Laila.

Kami sama-sama doakan agar Nabila Huda dikurniakan zuriat selepas rawatan yang bakal dilakukan nanti.

Kredit: Instastory Nabila Huda

Baca: Sayang Anak Jagalah Kesihatan Kulitnya. Ini Yang Ibu Bapa Patut Buat

(Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti or event dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)