Sudah jemu dengan masakan raya, kita raikan anak pula dengan menu Smores yang diperbuat dengan bahan mudah seperti marsmallows, coklat dan biskut.

Memang sedap, anak-anak mesti teruja susun marsmallow kesukaan mereka. Malah nak buatnya cukup senang. Jom cuba resipi mudah tiga bahan yang dikongsikan oleh Pn Faza Farhana ini.


Boleh buat dengan anak-anak masa cuti Pdpr ni. 3 bahan sahaja.

Bahan-bahan:
Biskut (biskut apa pun boleh, tapi saya prefer biskut yang tak manis. Sebab nanti coklat tu dah manis)
Coklat (coklat makan tu.. jenis apa pun boleh)
Marshmallows

IKLAN

Susun biskut, coklat, marsmallows

IKLAN

Bakar dalam oven sampai atas tu perang.

Done!

IKLAN

Menarik: Anak Kurang Suka Bahagian Isi Dada Ayam, Buat Nuget Homemade, Sekejap Je Licin

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)