Salah satu pencapaian anak yang kita nanti-nantikan adalah apabila dia sudah mula menuturkan beberapa perkataan pertama. Biasanya kita tak sabar menunggu anak memanggil sama ada ibu atau ayahnya terlebih dahulu. Sebaik saja mendengar panggilan pertama itu, hati rasa bahagia dan berbunga-bunga.

Begitu jugalah situasi yang dihadapi oleh pasangan Youtube Ryzal Ibrahim dan Maryam. Di dalam sebuah video yang dikongsikan melalui laman Facebook duriankimchi, kelihatan mereka berdua sedang mengajar Rina perkataan Omma.

Biarpun beberapa kali diajarkan perkataan Omma, Rina tetap menyebut Appa yang merujuk kepada Ryzal. Yang lucunya, setiap kali Maryam meminta Rina menyebut Omma, ada saja yang dibuat untuk mengelak.

Anak Selalu Panggil Appa, Maryam Excited Lari Satu Rumah Bila Rina Sebut Omma. Comel!

Tidak berputus asa, Maryam tetap mengajar Rina untuk memanggilnya. Setiap kali Maryam menyebut perkataan Omma, Rina tetap memanggil Appa. Sampai satu masa, dia menggelengkan kepala tidak mahu melayan permintaan Omma dan Appanya itu.

Berkali-kali Maryam mengajar anak perempuannya itu untuk menyebut Omma tanpa mengenal erti putus asa. Akhirnya selepas beberapa kali percubaan tanpa henti, Rina berjaya menyebut perkataan Omma.

IKLAN

Tengok video Rina sebut Omma;

Mendengarkan panggilan anaknya itu, Maryam sangat gembira. Teruja, dia berlari-lari sambil mendukung Rina keliling rumah. Ryzal yang merakam aksi dua beranak itu hanya tergelak melihat telatah isterinya.

IKLAN

Baca Juga:

“Syukur Alhamdulillah.” Ajak Buat Reviu, Rupanya Emma Suprise Suami Beritahu Hamil Anak Ke-2

“Baby B Nak Mommy Sha Je, Tak Nak Lepas.” Fasha Kongsi Momen Dengan Bunga, Comelnya!

IKLAN

Panggil Daddy, Siap Tunjuk TV. Fatima Menangis Tengok Babak Fattah Amin Kena Pukul

Selepas itu, Maryam cuba meminta Rina untuk memanggilnya lagi. Mungkin sudah bosan, Rina hanya ajak ibunya itu bermain tetapi tiba-tiba menyebut perkataan Omma sekali lagi. Hal itu membuatkan Maryam terkedu sambil disorak oleh Ryzal.

Anak Selalu Panggil Appa, Maryam Excited Lari Satu Rumah Bila Rina Sebut Omma. Comel!
Sumber foto: Instagram Durian Kimchi

Seronok tengok gelagat mereka bertiga ni. Memang sentiasa ceria dan membuatkan yang mengikuti perkembangan mereka juga gembira. Semoha hubungan Ryzal dan Maryam kekal bahagia selamanya dan Rina terus membesar dengan sihat serta menjadi anak yang cerdik. Good job Rina!

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)