Nak bahagia dalam rumah tangga, formulanya tak susah. Perlu saling percaya, menghormati antara satu sama lain dan adanya kerjasama akan membuatkan hubungan suami isteri jadi harmoni. Selain itu, amalan yang kita buat juga boleh membantu membuatkan hubungan sesama pasangan menjadi lebih baik.

Artikel Menarik: [Melompat-Lompat Tepuk Dada, Rupanya Tercekik! Tindakan Pantas Ibu Ini Selamatkan Nyawa Anaknya]

Salah satunya apabila seorang suami berjemaah dengan isterinya. Walaupun hanya ambil lebih kurang 10-15 minit untuk solat bersama-sama, manfaatnya sagat besar. Bila solat bersama, ada satu jalinan yang dibina dan membuatkan wujudnya kemesraan antara pasangan.

Suami isteri pasti ada memasang niat untuk bertemu semula dengan pasangannya di Jannah, jadi dengan solat bersama adalah satu cara mengumpul pahala dan usaha untuk mendapat keberkatan dari-Nya.

BELI TELEKUNG DI SINI!

Leanen Telekung Hijrah Set 2.0

 

Artikel Menarik: [“Saya Nak Sangat Dia Panggil Saya.” Doktor Ini Kongsi Kisah Sedih Pasangan Mahu Dengar Anak Bercakap]

Melalui akaun TikTok ainazukri, isteri ini telah berkongsi video dia dan suaminya solat berjemaah. Menurutnya, itu merupakan solat berjemaah yang pertama selepas dia habis berpantang.

IKLAN

Di dalam video tersebut, dapat dilihat suaminya mendukung bayi mereka ketika sedang solat. Tak nampak terganggu bahkan tenang sahaja si ayah mengetuai solat jemaah walaupun perlu memegang anaknya.

Artikel Menarik: [Keluar Suara High Pitch Waktu Panggil Anak. Mak-Mak Mesti Boleh Relate Dengan Cara Adira Ni!]

@ainazukriFirst solat Jemaah after berpantang dan first Suami bawak Maryam sekali juga Alhamdulillah 🥰 ##vlog ##routines♬ suara asli – Pisces

 Rata-rata yang menonton video tersebut meninggalkan komen yang positif;

IKLAN

IKLAN

Kalaulah Maryam sudah dibawa solat bersama seawal usianya selepas pantang ni, nanti dia mesti suka dan teruja setiap kali ibu ayahnya ajak sembahyang. Tak ada salah untuk membawa anak dalam solat, kadang-kadang anak kecil mungkin agak susah untuk ditinggalkan. Jadi dengan cara ini, bukan sahaja hubungan suami isteri bahkan dengan anak juga akan jadi lebih baik dan sentiasa bahagia.

KELAS ONLINE BREASTFEEDING PERCUMA dengan daftar Pa&Ma BF VIP Eksklusif member! Hanya RM20 sahaja. Daftar https://toko.ideaktiv.com/product/pama-bf-vip-eksklusif/

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)