Percutian dalam suasana sejuk memang menjadi impian setiap anak kecil. Mana tidaknya setiap kali tengok cerita Krismas pasti anak tertanya-tanya dekat mana turunya salji? Memandangkan Malaysia beriklim panas dan sejuk sepanjang tahun, hanya tempat-tempat tertentu sahaja anda boleh merasai kesejukan luar biasa.

Cuti sekolah kali ini apa kata mama papa bawa anak ke tempat-tempat menarik dalam Malaysia sambil menghayati keindahan alam ditambah pula dengan cuaca sejuk dan nyaman! Anak-anak pasti seronok jika dapat bermalam di tempat yang dikongsi di bawah ini:

  1. Menginap di Glamz at Genting Glamping. Rasai pengalaman bermalam dengan khemah mewah. Pilihlah antara Dome Room yang membolehkan anda melihat bintang-bintang pada waktu malam atau VIP Dome with Private Jacuzzi di mana anda boleh berendam dalam ketenangan sambil menghirup udara segar. Jika anda mahu berkhemah dengan keluarga besar, pilihlah Family Dome yang pastinya menjanjikan keselesaan!

Selain itu, anda sekeluarga juga boleh buat aktiviti di Genting SkyWorlds Outdoor Theme Park, Ripley’s Adventure (5 Attractions), Jungle Gym. Dapatkan tiket dengan harga murah di SINI

  1. Menginap di Copthorne Hotel Cameron Highlands sambil buat aktiviti di The Sheep Santuary, Mossy Forest. Salah satu tarikan di tanah rata Cameron Highland adalah The Sheep Sanctuary yang pastinya akan memberi satu pengalaman indah apabila anda sekeluarga berpeluang untuk melihat kambing biri-biri yang comel dan memberinya makan. Mesti anak-anak suka!

Bagi yang nak melawat sekitar Cameron Highlands boleh ambil pakej Cameron Highlands Day Tour. Dapatkan tiket dengan harga murah di SINI

  1. Menginap di Blue Mountain Lodge Kundasang sambil buat aktiviti di ATV Adventure Kundasang. Bercuti sambil buat buat aktiviti lasak pun ‘best’ juga! Tingkatkan adrenalin anda sekeluarga dengan merasai sendiri pengalaman menaiki ATV di pelbagai laluan mencabar yang telah ditetapkan.

Menariknya, anda sekeluarga dapat melihat betapa indahnya pemandangan di Kundasang. Dapatkan tiket dengan harga murah di SINI

  1. Janda Baik, Tiarasa Escape Glamping yang menjanjikan percutian seronok dan menenangkan! Bagi anda yang sukakan alam sekitar, sesuai sangatlah bercuti di sini. Selain pemandangan indah, anda pastinya teruja dengan ketenagan yang ada di sini.

IKLAN

Juga ada pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan seperti merentas hutan dan melihat burung, berpiknik di tepi sungai, menonton wayang sambil diterangi cahaya bulan serta banyak lagi!

Dapatkan tiket dengan harga murah di SINI

5. Percutian di rumah colonial Green Acres Fraser’s Hill, yang jauh dari hiruk-pikuk kota dengan cuaca yang redup dan menenangkan. Boleh bercuti dengan keluarga besar dan masak sendiri makanan kegemaran anda.

Boleh bawa anak-anak menunggang kuda di The Paddock atau berada dekat dengan alam sekitar di Allan’s Water, berkunjung ke The Edible Garden atau Sanyi Orchid Farm. Anda pastinya atidak akan merasa bosan di sini!

IKLAN

Dapatkan tiket dengan harga murah di SINI

Tawaran Istimewa Hanya Di Klook

Bagi yang pertama kali menggunakan aplikasi Klook pasti anda tertanya-tanya apa kelebihan yang ditawarkan di aplikasi ini bukan? Tetapi bagi pengguna setia Klook semestinya anda akan membuat pembelian tiket melalui aplikasi ini kerana harga yang ditawarkan lebih murah berbanding harga yang terdapat tiket di kaunter malah anda juga mendapat keistimewaan untuk ‘potong Q’ dan tidak perlu untuk beratur panjang. Hanya tunjuk sahaja tiket yang telah dibeli secara dalam talian kepada penjaga kaunter.

Selain itu, melalui aplikasi Klook, juga anda boleh mendapatkan tawaran secara kombo seperti penginapan dan juga aktiviti dalam satu tiket. Lebih jimat dan lebih mudah! Tiket yang ditawarkan juga bertarikh terbuka, bila-bila masa sahaja yang anda dan keluarga ingin lawati. Yang paling penting di musim endemik ini kemasukan adalah secara tanpa sentuhan (contactless).

IKLAN

Diskaun 15% Untuk Pengguna Baru!

Bagi pengguna baru anda boleh nikmati penjimatan dan diskaun sebanyak 15% di seluruh tapak dengan menggunakan kod NEWTIOKLOOK15 (diskaun dihadkan pada RM50) dan tawaran Beli 1 Percuma 1 untuk tarikan terpilih.

Untuk lebih banyak tawaran istimewa untuk percutian anda seterusnya boleh layari laman sesawang klook.com atau muat turun segera aplikasi Klook di Apps store telefon mudah alih anda!

Untuk anda dan keluarga yang suka tempat sejuk, bawalah anak-anak melawat ke sini dan nikmati percutian yang menyeronokkan bersama Klook! Jangan lupa untuk mengambil gambar serta video untuk kenang-kenangan bersama keluarga tersayang.