Seperti yang diketahui umum, Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dan isterinya Dr. Halina Mohd Yunos, selesa menggunakan pendekatan untuk menjadi sahabat dengan anak-anak mereka. Angkasawan pertama negara ini juga mengakui dia sentiasa mencuba yang terbaik untuk bersahabat dengan anak-anaknya dengan harapan mereka selesa untuk berkongsi cerita dengannya tentang apa-apa sahaja termasuklah soal teman lelaki.

Menurutnya lagi, dia tidak kisah anak-anaknya berkawan dengan budak lelaki asalkan tahu batasnya. Anak-anaknya, Sophea Isabella, 8, dan Sophea Natasha, 6, kini selesa berkongsi cerita dengannya. Lebih lucu, Dr. Muszaphar berkongsi tentang dia tahu yang anaknya Bella mempunyai enam boyfriends, tetapi Tasha hanya ada seorang sahaja. anak-anaknya masih muda tetapi Bella kelihatan lebih matang dan perwatakannya juga seperti remaja.

IKLAN

Baca Artikel ini: [Kajian, Wanita Jadi Kasar Kerana Kurangnya Perhatian & Kasih Sayang!]

IKLAN

Anak keduanya, Tasha, lebih memilih dalam berkawan dan bukan semua orang dapat mendekatinya. Bapa kepada empat orang anak ini berkongsi sebuah video di laman Instagram peribadinya yang menunjukkan Tasha sedang bercerita tentang seorang kawan lelaki yang dikenali sebagai Scott.

IKLAN

Pasangan ini menjadi role model kepada banyak ibu ayah lain kerana cara didikan mereka yang memberi inspirasi dan boleh dipraktiskan kepada anak-anak mereka. Pa&Ma berpendapat cara ibu bapa mendekati anak-anak untuk mengetahui tentang mereka juga perlu kena pada gayanya. Jika tidak, pasti mereka sukar meluahkan emosi dan lebih gemar berahsia.

Sumber: Astro Gempak & Dr. Sheikh Muszaphar

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI