Model dan bekas ratu cantik Rusia, Rihana Petra berkongsi beberapa tip ketika bercuti bersama anaknya, Tengku Ismail Leon Yang Kini Berusia 4 tahun.

Tambahnya lagi, ibu bapa yang mempunyai anak kecil wajib membuat senarai barang yang perlu di bawa memandangkan anak-anak masih kecil dan antibodi yang masih belum kuat.

“Bila Anak Penat, Dia Nak Berdukung” Rihana Serik! Pergi Bercuti Bawalah Stroller, Walaupun Anak Dah 6 Tahun

“Leon bercuti lama – hampir 1 bulan dia tinggal di Dubai bersama keluarga. Memandangkan usianya sudah mencecah 3 tahun, lebih mudah untuk melancong bersamanya sekarang. Sementara itu, masih terdapat perkara yang perlu anda perhatikan semasa melancong dengan anak-anak:

“Buat senarai ubat yang mungkin diperlukan oleh anak anda sekiranya berlaku keracunan makanan, virus perut, selesema atau alahan. Setiap kanak-kanak adalah berbeza, saya tahu bahawa Leon mempunyai masalah dengan air dan beberapa alahan dan saya tahu betapa sukarnya untuk mendapatkan ubat yang anda perlukan tanpa preskripsi Doktor apabila anda berada di luar negara jadi itu adalah nombor satu dalam senarai saya.

“Bila Anak Penat, Dia Nak Berdukung” Rihana Serik! Pergi Bercuti Bawalah Stroller, Walaupun Anak Dah 6 Tahun

IKLAN

Tambah bekas isteri Sultan Muhammad V ini lagi, stroller juga memainkan peranan penting lebih-lebih lagi jika percutian yang banyak berjalan kaki.

“Stroller. Walaupun dia berumur 3 tahun dan kelihatan seperti 6 tahun- anak-anak semua sama, penat dan kemudian anda perlu mendukungny an dan jika mereka sudah separuh berat badan anda – anda mungkin juga memerlukan doktor untuk membaiki belakang anda. Saya melakukan kesilapan besar dan tidak membawa stroller ke Dubai dan setibanya kami ke lapangan terbang, saya menyedari bahawa Leon tidak boleh berjalan dalam jarak yang begitu jauh terutamanya kerana keletihan selepas penerbangan. Jadi saya terpaksa membeli stroller di Dubai🙈 Tambahan pula stroller juga merupakan keselamatan untuk kanak-kanak yang suka berlari-lari untuk menjauhkan mereka dari lalu lintas kereta atau tidak melepaskan mereka dari penglihatan anda dalam orang ramai.

“Bila Anak Penat, Dia Nak Berdukung” Rihana Serik! Pergi Bercuti Bawalah Stroller, Walaupun Anak Dah 6 Tahun

“Berhati-hati dengan air! Tetapi air secara amnya berbeza di pelbagai negara dan kadang-kadang kanak-kanak boleh diracun tanpa sebarang sebab dan sebabnya mungkin air yang mereka tidak biasa. Gosok gigi anak-anak anda dengan air mineral dan cuba jaga mereka supaya mereka tidak menelan terlalu banyak air di kolam renang dan laut.

IKLAN

“Sun screenings, mosquitoes 🦟 protection sprays and shoes Apabila melancong ke negara baharu, perhatikan kehadiran nyamuk, labah-labah atau penghuni laut (seperti obor-obor, landak laut) dan pastikan anda mempunyai kit bantuan pertolongan cemas bersama anda, seperti botol kecil dengan cuka dan antiseptik.

Kredit: Rihana Petra

“Bila Anak Penat, Dia Nak Berdukung” Rihana Serik! Pergi Bercuti Bawalah Stroller, Walaupun Anak Dah 6 Tahun

IKLAN

Nak goodies istimewa dari Simpan SSPN, jom daftar SINI (https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-challenge-pama-sspn/)

Biasa dah kita dengar orang memburu malam Lailatulqadar bila akhir bulan Ramadan ini kan? Tetapi kali ini nak kena dengar juga cerita keindahan malam Lailatulqadar yang di kongsikan oleh Mama Irma Hasmie dan adik-adik Bintang Kecil ni.

Apa sebenarnya malam Lailatulqadar dan apa perlu kita buat untuk 10 malam terakhir? Kenalah saksikan sampai habis 1001 Malam Istimewa diserikan oleh KARIHOME.

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama) sekarang!

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI