Cuaca sekarang tidak menentu, paling dirisaukan kesihatan anak-anak. Mudah sangat dijangkiti virus. Anak-anak selalu sangat terkenan demam, selesema dan batuk. Risau dibuatnya! Bukan tugas mudah untuk kekal hidrat terutamanya untuk kanak-kanak.

Cuaca Tak Menentu, Asyik Tak Sihat. Bagusnya Ada ‘Penyelamat’ Ni, Mama Kena Beli Untuk Anak!

Seperti yang diketahui, salah satu caranya adalah dengan minum 8 gelas air sehari ataupun menggunakan tampalan perubatan gel sejuk yang boleh menurunkan suhu badan kita sebagai cara alternatif.

Wah, Yukazan Fevercare Boleh Membantu!

Yukazan Fevercare dibuat dengan hidrogel 360° yang lembut dan mesra alam. Ia menggunakan teknologi tampalan transdermal terkini dari Jepun, yang mengandungi lebih daripada 80% kandungan air dengan fungsi penyejukkan yang bertahan selama 8 jam. Ini disebabkan prinsip fizikal yang digunakkan untuk mengeluarkan haba melalui pengewapan kelembapan dalam gel tersebut.

Cuaca Tak Menentu, Asyik Tak Sihat. Bagusnya Ada ‘Penyelamat’ Ni, Mama Kena Beli Untuk Anak!

Cara ini lebih selesa daripada mengunakan pek ais dan lebih berkesan daripada menggunakan kain sejuk dalam menarik haba daripada badan. Paling penting, ia lembut untuk kulit dan bukan sahaja digunakan untuk mengurangkan suhu badan anda. Malah, boleh digunakan apabila anda mengalami sakit kepala, sakit gigi, malam yang panas, bekerja di bawah cuaca panas, ataupun untuk kulit merah selepas bersukan.

IKLAN

Anda cuma perlu mengeluarkan Fevercare dan melekatkan filem penyejuk gel yang berwarna biru pada bahagian badan yang diingini, anda boleh memotong filem tersebut mengikut saiz yang sesuai.

Fevercare Jalani Ujian, Sesuai Untuk Anak Seawal 3 Bulan

Produk ini  datang dalam pembungkusan lepuh ambar mesra alam yang memberikan perlindungan cahaya UV dan biru. Memandangkan produk ni dibuat daripada bahan semula jadi, tiada bahan kimia berbahaya boleh meresap ke dalam produk. Produk Fevercare telah menjalani ujian dan mempunyai jaminan yang berkualiti dan diluluskan oleh MDA (Medical Authority Device).

Cuaca Tak Menentu, Asyik Tak Sihat. Bagusnya Ada ‘Penyelamat’ Ni, Mama Kena Beli Untuk Anak!

IKLAN

Yukazan Fevercare tersedia dalam pembungkusan 2 dan 6 keping untuk dewasa dan kanak-kanak. Perbezaan antara produk tersebut adalah saiz yang lebih kecil untuk kanak-kanak dan reka bentuk tepi melengkung yang lagi sesuai ditampal pada dahi kanak-kanak, dan disyorkan disyorkan untuk anak berumur 3 bulan dan ke atas.

Cuaca Tak Menentu, Asyik Tak Sihat. Bagusnya Ada ‘Penyelamat’ Ni, Mama Kena Beli Untuk Anak!

Joyce Lee, Pengarah Urusan MKA Joycare Sdn. Bhd. berkata bahawa Malaysia mengalami peningkatan suhu dari tempoh Julai hingga September awal tahun ini. Suhu tertinggi tercatat setakat ini ialah 36 darjah celcius, dan suhu tinggi boleh menyebabkan strok haba oleh kerana suhu badan yang terlalu tinggi.

IKLAN

Inilah sebab Yukazan Fevercare direka untuk menurunkan suhu badan anda, tiada lagi kebimbangan tentang hari gembira yang dirosakkan oleh cuaca yang panas.

Him Law Pun Suka Fevercare! 

Pelakon Hong Kong, Him Law, berasa kagum dengan tampalan gel sejuk perubatan Fevercare bila dia mengetahui bahawa ia mengandungi lebih daripada 80% kandungan air. Dia menyatakan bahawa produk Fevercare memberikan perasaan sejuk dan selesa, selepas dia menampalkan pada lehernya semasa acara pelancaran Fevercare di pusat beli-belah Sunway Pyramid.

Cuaca Tak Menentu, Asyik Tak Sihat. Bagusnya Ada ‘Penyelamat’ Ni, Mama Kena Beli Untuk Anak!

Dia juga berkata bahawa produk Fevercare kanak-kanak itu mirip topeng mata di mana kita boleh tampal di kawasan bawah mata untuk tujuan menenangkan selepas bekerja seharian.

Yukazan Fevercare kini boleh didapati di farmasi, Lazada dan Shopee. Untuk maklumat lanjut, boleh klik pada pautan Facebook ini: https://www.facebook.com/officialYukazan