Pastinya ibu sudah mula bosan mencari idea untuk sajian sarapan dan minum petang anak-anak dan suami. Bosan dengan nasi lemak dan aneka mi apa kata kita sajikan cucur mudah pula untuk anak-anak.

Cucur roti tanpa telur yang dikongsikan oleh Pn Noriza Jaja ini cukup mudah dan ringkas. Tanpa telur pun adunan masih lembut dan sedap. Jom cuba!


Alhamdulillah. Saya nak share resepi Cucur Roti Gardenia cara saya. Resepi ni takde telur. Bagi yang alergik telur boleh la cuba. Rangup diluar lembut di dalam.

 

CUCUR ROTI GARDENIA
5 keping roti (jenama apa-apa boleh guna asalkan roti
2 cawan tepung gandum
1 biji bawang besar hiris
Daun bawang,cili merah,kucai,carrot di hiris halus dan taugeh
Udang/ikan bilis/isi ayam/sosej dan sebagainya bole diisi
Garam dan megi cukup rasa secukupnya
Jika suka letak serbuk kunyit bole letakkan sikit
Anggaran 2 cawan air biasa

IKLAN

Letak semua bahan kecuali air dalam mangkuk kemudian masukkan air sikit-sikit dan gaul-gaul hingga jadi adunan yang pekat seperti digambar.

Panaskan minyak dan sendukkan bancuhan dan goreng hingga garing.

IKLAN

Toskan dan sedia dinikmati.

Menarik: Cantiknya Apom Susu Colourful Ni, Bahan Senang, Nak Buat Pun Mudah

IKLAN

Pa&Ma dengan kerjasama 9 bulan 10 hari nak bagi webinar PERCUMA tanda terima kasih atas sokongan follower semua selama ini.

Webinar ‘Aku Tak Takut Beranak’ menampilkan barisan speaker-speaker hebat dan berpengalaman dalam bidang keibubapaan seperti Ustaz Don, Ustaz Kazim Elias, Dato’ Dr Fazley Yaakob, Dr Rizal Abu Bakar, Dr Maiza Tusimin dan Dr Afida Sohana.

Selain berpeluang menceduk ilmu yang dikongsi, anda juga berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah sebab ada 70 hadiah best yang ditawarkan termasuklah sebuah handphone.

So apa yang anda kena buat untuk dapat HADIAH CABUTAN BERTUAH tu?

Just daftar je kat SINI. FREE je tau Webinar ni!

Pa&Ma D Parents adalah komuniti yang menghimpunkan semua yang bergelar ibu bapa & diwujudkan sebagai menyokong perjalanan mereka sepanjang membesarkan anak di era milenium dan akan berkongsi info, artikel dan pelbagai promo aktiviti atau event yang dianjurkan oleh Pa&Ma. Join channel telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents)