Kasihnya seorang ayah tiada ternilai. Dia sanggup lakukan apa saja demi melihat kebahagiaan serta kesenangan anak-anak yang disayanginya. Biar dirinya terpaksa bersusah-payah namun tidak sekalipun si ayah mengeluh kerana pengorbanan itu adalah demi sesuap nasi buat keluarganya.

Baru-baru ini tular screen shot yang memaparkan seorang ayah bersama anak-anaknya yang duduk di kaki lima kedai. Si ayah merupakan seorang tukang kasut dan terpaksa membawa anak-anaknya bersama ketika bekerja.

Demi Mencari Duit Susu & Lampin, Ayah Ini Terpaksa Bawa Anak-Anak Baiki Kasut Di Kaki Lima

Menurut info, lokasi kedai kasu ini terletak di Bank CIMB, Johor Raya 6 yang berhadapan dengan Jalan Dedap 13. Dia hanya membuka kedai membaiki kasutnya itu setiap hari Sabtu sahaja.

Melalui screen shot itu juga, si pengirim meminta kepada sesiapa yang mahu mendapatkan perkhidmatan membaiki kasut untuk memberi sokongan kepada ayah ini.

Baca Juga:

“Syukur Alhamdulillah.” Ajak Buat Reviu, Rupanya Emma Suprise Suami Beritahu Hamil Anak Ke-2

IKLAN

“Baby B Nak Mommy Sha Je, Tak Nak Lepas.” Fasha Kongsi Momen Dengan Bunga, Comelnya!

Panggil Daddy, Siap Tunjuk TV. Fatima Menangis Tengok Babak Fattah Amin Kena Pukul

“Diminta sesiapa yang nak memperbaiki kasut anda, pergi depan CIMB support Abang ni. Dia adalah ayah yang bagus, gigih mencari duit susu untuk anak-anaknya.”

Bukan itu saja, si pengirim juga mengak orang ramai untuk menghantar kasut yang perlu dibaiki kepada ayah ini agar dapat membantu menambah pendapatannya.

Demi Mencari Duit Susu & Lampin, Ayah Ini Terpaksa Bawa Anak-Anak Baiki Kasut Di Kaki Lima

IKLAN

Melalui temu ramah bersama Berita Harian, ayah ini yang bernama Mohammad Khairul Nizam Mohd Tamyis atau mesra disapa sebagai Mad, 24, memberitahu bahawa dirinya sudah berpisah dengan isteri kerana tiada keserasian.

“Saya berdepan cabaran menjaga anak-anak selepas berpisah dengan bekas isteri sejak setahun lalu. Kami tidak serasi dan ambil keputusan untuk bercerai.”

Buat masa ini, dua orang anak mereka yang berusia 3 dan 6 tahun di bawah jagaannya. Dia turut memberitahu bekas isterinya pula menjaga anak sulung mereka berumur 8 tahun dan anak bongsu yang baru berusia 1 tahun.

“Biar kita serbu gerai dia dan harap dapat menambahkan sedikit-sebanyak pendapatan untuk keluarganya.”

IKLAN

Antara cabaran yang dihadapi oleh Mad adalah ketika mereka mahu tidur dan mengadu kepanasan. Biarpun begitu, Mad sentiasa memastikan keselamatan anak-anaknya biarpun sibuk bekerja. Kata ayah ini lagi, pendapatannya boleh mencecah RM80 hingga RM100 tetapi sekiranya cuaca hujan jumlah itu berkurangan.

Demi Mencari Duit Susu & Lampin, Ayah Ini Terpaksa Bawa Anak-Anak Baiki Kasut Di Kaki Lima

Tambahnya lagi, dia bukalah dari keluarga yang senang, ibunya berniaga pisang goreng manakala ayahnya juga merupakan seorang tukang kasut.

Tidak menyangka ada pelanggan yang prihatin dengan keadaannya dan memviralkan kisahnya di laman Facebook dan TikTok tanpa pengetahuannya itu sedikit-sebanyak membantu meluaskan rezeki buat dirinya dan anak-anak.

Untuk lebih banyak info terkini jom sertai Telegram Pa&Ma D Parents (https://t.me/pamadparents) atau channel Telegram Pa&Ma (https://t.me/majalahpama)

 

Lubuk konten untuk papa dan mama paling lengkap di seeNI. Pa&Ma kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI