Pengalaman pertama kali anak berpuasa memang mengujakan. Sedikit mencabar minda ibu tetapi ada maniskan untuk dikenangkan. Inilah yang dilalui pelakon Shera Ayob buat anak handsomenya, Nadi Anaqi.

Baru pertama kali belajar berpuasa penuh namun Anaqi sudah berjaya melaksanakannya pada hari pertama berpuasa. Malah anak kecil ini juga berazam untuk berpuasa penuh selama 30 hari. Syabas!

 

Paling menarik kata Shera, Anaqi sendiri yang menyediakan nota kecil berbunyi “wake me up for suhoor”, untuk memberi semangatnya bangun sahur bersama daddy dan mommy. Anaqi memang anak yang bijak!


Salam Ramadhan semua!

Ramadhan kali ni Mommy nak Anaqi cuba puasa bebenar. Tapi tiada paksaan, ikut kemampuan dia jugalah. Mommy kejam bertempat.

Alhamdulillah time sahur dia senang bangun mungkin dah biasa sebab Ramadhan sebelum-sebelum ni memang Mommy akan kejut dia sahur sekali. Malam sebelum sahur pertama tu pun dia sendiri dah letak siap-siap note ‘wake me up for suhoor.’

View this post on Instagram

060519 . Salam Ramadhan semua! . Ramadhan kali ni Mommy nak Anaqi cuba puasa bebenar. Tapi tiada paksaan, ikut kemampuan dia jugalah. Mommy kejam bertempat. . Alhamdulillah time sahur dia senang bangun mungkin dah biasa sebab Ramadhan sebelum-sebelum ni memang Mommy akan kejut dia sahur sekali. Malam sebelum sahur pertama tu pun dia sendiri dah letak siap-siap note ‘wake me up for suhoor.’ . Semalam hari pertama puasa, pagi dia pergi sekolah, ada extra class pula lagi. Jam 5pm baru balik rumah. Mommy nervous, boleh ke dia bertahan? . Banyak jugalah benda kelakar semalam tapi apapun Alhamdulillah Anaqi berjaya puasa! Hari ni Anaqi ada field trip pula. Mommy nervous lagi. Semua tolong doakan yang baik-baik untuk Anaqi ya! ❤️

A post shared by Shera Aiyob (@sheraaiyob) on

Semalam hari pertama puasa, pagi dia pergi sekolah, ada extra class pula lagi. Jam 5pm baru balik rumah. Mommy nervous, boleh ke dia bertahan?

Banyak jugalah benda kelakar semalam tapi apapun Alhamdulillah Anaqi berjaya puasa! Hari ni Anaqi ada field trip pula. Mommy nervous lagi. Semua tolong doakan yang baik-baik untuk Anaqi ya! ??

Dalam pada itu, Zahiril Adzim, daddy kesayangan Anaqi ini juga turut berkongsi kegigihan anak kecil ini untuk berpuasa walaupun menjalani latihan bola sepak pada sebelah siang hari. Kuatnya semangat Anaqi kan. Good job!

Alhamdulillah. Cayalah Anaqi, hati kental nak jaga puasa dia hari ni walaupun siang tadi ada football class. Berlari – lari atas padang sampai Daddy yang tengok pun rasa penat nak teguk air. Habis football class pergi extra class lain pulak.

Balik rumah Daddy siap ‘menyakat’ offer Milo dekat dia, dia lari – lari refused untuk minum. Tak baik betul Daddy 😅 Tapi Daddy kacau sebab Daddy confident dia takkan ambik Milo tu. 😝

Semata – mata sebab ‘I nak puasa for 30 days’ katanya. Steady Anaqi!

Netizen Puji Anaqi Kuat
Dalam pada itu netizen juga turut memuji Anaqi yang sudah berjaya berpuasa sambil mendoakan semoga anak kecil ini terus bertahan berpuasa selama 30 hari. Good Job Nadi Anaqi!

 

Tinggalkan Komen